Хліб на столі й тепло в оселях

У першу чергу підбили підсумки зробленого щодо формування регіональних ресурсів продовольчого зерна в області на 2011–2012 маркетинговий рік та забезпечення хлібопекарських підприємств сировиною.

На нараді констатувалося, що формування регіональних ресурсів продовольчого зерна здійснено в повному обсязі. Нині закуплено, законтрактовано майже 60 тисяч тонн продовольчої пшениці, що відповідає завданню, доведеному Кабінетом Міністрів. Цьому сприяв і меморандум про співпрацю та взаєморозуміння, який було підписано між облдержадміністрацією та провідними хлібопекарськими підприємствами з метою формування регіональних ресурсів продовольчого зерна та недопущення підвищення цін на хліб масових сортів. Найкраще спрацювали в ТОВ “Хлібопекарський комплекс “Кулиничівський”. Тут закуплено 9,1 тис. тонн зерна та укладено угод на 1,4 тис. тонн. Учасники апаратної наради відзначили, що на такому рівні роботу із заготівель проведено вперше за усі роки. Хлібопекарі навіть внесли пропозицію щодо розширення асортименту соціальних сортів хліба, який продаватиметься за регульованою ціною.

Вдалося не допустити й росту пожеж на території області. Врятовано чимало людських життів та матеріальних цінностей на суму 56 мільйонів гривень. Однак Олександр Удовіченко висловив занепокоєння процесом скорочення кількості місцевих підрозділів пожежної охорони, які утримувалися за рахунок коштів, що надходили з різних джерел фінансування. Він дав доручення з’ясувати причини та вжити відповідних заходів.

Значно поліпшити якість перевезення пасажирів покликана концепція розвитку громадського транспорту. На сьогодні майже 200 перевізників обслуговують понад 600 маршрутів, і протягом року перевезено понад 40 мільйонів пасажирів. Однак ряд проблем потребують оперативного вирішення. Зокрема стан нерегулярних перевезень, рівень професійної підготовки водіїв, стан рухомого складу тощо. З-поміж іншого пропонується змінити порядок проведення конкурсів на маршрути, зробити його більш прозорим і проводити за пакетними пропозиціями. Втім, за ініціативою голови облдержадміністрації концепцію вирішили доопрацювати і разом із громадською радою при ОДА винести на публічне обговорення.

На нараді також наголошувалося, що опалювальний сезон в області розпочався своєчасно й організовано. Щоправда, поодинокі проблеми виникли на окремих внутрішньобудинкових мережах. Протягом кількох днів місцеві органи влади всі недоліки мають усунути.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.