“Моє майбутнє в агробізнесі”

Програма охоплює профільні вузи трьох найбільших сільськогосподарських регіонів України, зокрема і Полтавську державну аграрну академію. Як зазначила в.о. ректора ПДАА Валентина Аранчій, подібна співпраця не лише допоможе студентам-сиротам стати висококваліфікованими фахівцями в обраній професії, а й загалом підвищить престижність аграрного навчання.

Сертифікат, що засвідчує право на щомісячну спеціальну стипендію в розмірі 750 гривень, отримали студенти першого курсу агрономічного факультету ПДАА Іван Остапенко та Оксана Шепета. Обоє, до речі, наші земляки: Іван родом із Гадяцького району, а Оксана – із Машівського. Визначали майбутніх стипендіатів за найбільшою кількістю балів, набраних при вступі. Молоді люди розповіли, що така фінансова підтримка для них є досить суттєвою та потрібною. Кожен із них уже вирішив, куди витратить кошти. Наприклад, Оксана хоче їх вкласти у своє навчання, купити ноутбук, який нині є незамінним помічником у здобутті освіти. Іван говорить, що витрачатиме гроші лише на найнеобхідніше, решту буде зберігати на майбутнє життя.

Менеджер зі зв’язків із громадськістю ПАТ “Креді Агріколь Банк” Аліна Капуловська зазначила, що банк не лише надаватиме цим студентам фінансову підтримку, а й зобов’язується допомогти майбутнім аграріям у працевлаштуванні після успішного завершення навчання.

На необхідності співпраці банку

з сільськогосподарськими вузами наголосив директор відділення “Полтавська міжрегіональна дирекція” ПАТ “Креді Агріколь Банк” Василь Вертелецький.

– Оскільки банк на 70 відсотків займається кредитуванням агропромислового комплексу, зрозумілою стає його потреба у висококваліфікованих фахівцях, які розумілися б не лише на фінансових питаннях, а й в агровиробництві, – зазначив Василь Миколайович.

Ініціатори програми також наголосили, що у подальшому вона буде поширюватися на інші регіони й допомагатиме більшій кількості талановитих студентів.

aМенеджер зі зв’язків із громадськістю ПАТ “Креді Агріколь Банк” Аліна Капуловська (у центрі) зі студентами першого курсу агрономічного факультету ПДАА Іваном Остапенком та Оксаною Шепетою.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.