Недитячі проблеми сільського дитсадка

Зважаючи ж на статистику, згідно з якою на території Червонознам’янської сільської ради зареєстровано 206 дітей дошкільного віку, можна тільки уявити, як складно доводиться батькам розв’язувати “дитсадкові” проблеми. Дехто навіть змінює прописку, щоб тільки влаштувати дитину до дошкільного закладу в Кременчуці, де батьки працюють на промислових підприємствах. Адже село знаходиться зовсім поруч. Звісно, до школи ці діти теж підуть до міста. Такий щорічний відтік не радує ні вчителів, ні громаду. Більше того, є побоювання, що через таку негативну тенденцію загальноосвітній навчальний заклад у селі взагалі можуть закрити, наголошує голова сільської ради Олександр Похитон. Поточного року в школі навчається 76 учнів 1–9-х класів.

Утім, промінь надії у мешканців села з’явився три роки тому, коли районний відділ освіти заявив про наміри реорганізувати Червонознам’янську сільську школу в навчально-виховний комплекс, адже умови для цього тут є. Школа має два приміщення, головне будували ще в 1960-х, а будівля початкової школи – новіша. Саме тут і мають відкрити дошкільну групу на 18 місць. Принаймні цього вистачить, щоб задовольнити чергу на 21 заяву. Стільки батьків повірили у реалізацію проекту створення школи-садка.

Днями до Червонознам’янки завітала делегація депутатів районної і сільських рад на чолі з головою Кременчуцької районної ради Василем Кравченком та головою райдержадміністрації Юрієм Нагорним. Вони взяли участь у виїзному засіданні постійних комісій районної ради з питань бюджету, приватизації та підприємницької діяльності; з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді й спорту. На порядку денному стояло питання “Про стан виконання Кременчуцькою райдержадміністрацією районної програми “Освіта Кременчуцького району (2007–2011 роки)” в частині дошкільної освіти”. Зокрема йшлося про завершення капітального ремонту та поліпшення матеріальної бази Червонознам’янської ЗОШ І–ІІ ступенів у зв’язку з її реорганізацією у навчально-виховний комплекс. Після огляду відремонтованих приміщень і жвавого обговорення на засіданні члени комісій дійшли висновку, що заклад необхідно відкрити терміново, інакше кошти у бюджеті на 2012 рік не будуть передбачені, а село так і не отримає довгоочікуваного дитсадка. Більше того, вони запевнили мешканців села, що дитсадок у них з’явиться до завершення поточного року.

А тим часом до “Зорі Полтавщини” звернулися мешканці іншого приміського села Кременчуцького району. Молоді батьки із Чечелевого Білецьківської сільської ради мають таку ж проблему через відсутність дитячого садка. У цьому населеному пункті, де мешкає дві тисячі осіб, поруч із стареньким приміщенням діючої школи стоїть довгобуд нового приміщення. Якби його спорудження завершили, то й проблеми б були вирішені. Батьки сподіваються на реалізацію обласної програми соціального розвитку сільських територій.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.