У центрі уваги – тепло та здоров’я

Начальник головного управління житлово-комунального господарства ОДА Олександр Тонков зокрема зазначив, що комунальна теплоенергетика, водопровідно-каналізаційне й дорожнє господарство, міськелектротранспорт та житловий фонд підготовлені до опалювального сезону майже на 97 відсотків.

Загальна заборгованість області за спожитий природний газ, з урахуванням боргів минулих років, становить понад 80 мільйонів гривень. Але, незважаючи на існуючу заборгованість, Олександр Тонков запевнив учасників колегії, що проблем із забезпеченням природним газом в опалювальний період область не матиме.

Про ситуацію, що склалася, доповідали керівники районів та житлово-комунальних господарств, де виникли проблеми з розрахунками за природний газ. Олександр Удовіченко поставив вимогу в двотижневий термін відпрацювати всі необхідні питання по кожному проблемному об’єкту.

Про хід виконання в області заходів загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року доповів начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак. Він зазначив, що за рівнем онкозахворювань Полтавщина посідає нині 5-те місце в Україні, хоча кілька років тому була в першій трійці.

Серед проблем галузі охорони здоров’я – недостатнє фінансування. Адже, як зазначив Віктор Лисак, централізовані поставки онкопрепаратів за рахунок коштів Державного бюджету область отримує несвоєчасно.

Про розмежування земель державної та комунальної власності на території Полтавської області інформував начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий. Доповідач поінформував, що на сьогодні розмежуванню на території області підлягає понад 1,33 мільйона гектарів земель. У поточному році укладено 21 договір на виконання робіт по розмежуванню земель. Вартість цих робіт складає понад мільйон гривень, з них профінансовано трохи більше 210 тисяч. Тож роботи не завершені. Основною причиною низьких темпів проведення робіт із розмежування земель залишається відсутність фінансування, зазначив доповідач.

Про стан виконання Програми розвитку галузі тваринництва Полтавської області на 2011–2014 роки доповідав заступник начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Филоненко. Він зазначив, що в області призупинено зменшення поголів’я худоби, вдалося наростити обсяги виробництва тваринницької продукції.

За 8 місяців поточного року надій молока на корову в сільгосппідприємствах області становив 3264 кг, що на 54 кг більше за минулорічний показник. Підвищилася і його якість.

Одним із шляхів збільшення виробництва тваринницької продукції, за словами Івана Филоненка, є підтримка особистих селянських та фермерських господарств, адже тут виробляється 54% молока. В області розроблена обласна програма з оснащення міні-ферм, де утримується 10 і більше корів, доїльним та холодильним обладнанням. У даний час створено 8 міні-ферм із запланованих 25.

У роботі розширеного засідання колегії ОДА взяв участь голова обласної ради Іван Момот. Керівники області вручили представникам полтавської громади почесні відзнаки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.