“Це моя Україна день новий зустрічає!..”

– Тільки завдяки спільним зусиллям держави та обласної влади вдалося втілити в життя сподівання багатьох поколінь полтавців і провести реконструкцію приміщення театру, навіть незважаючи на те, що значний її період припав на економічну кризу, – наголосив у вітальній промові Олександр Удовіченко. – 26 мільйонів гривень субвенції надійшло з Державного бюджету, 30 мільйонів використали з обласного бюджету.

– Розуміння важливості справи виявили всі: від депутатського корпусу, який приймав рішення про виділення на реконструкцію коштів, до будівельників, які виконали роботу в короткий термін і на високому рівні,  – зазначив голова обласної ради Іван Момот.

Юрій Богуцький привернув увагу до тієї обставини, що напередодні великого державного свята ця важлива для мистецького життя всієї країни подія відбулася саме на землі зачинателя нової української літератури і театру Івана Петровича Котляревського. Полтавський міський голова Олександр Мамай побажав колективу театру нових творчих успіхів.

Після церемонії відкриття реконструйованого театру відбулися урочисті збори з нагоди Дня Незалежності України, на яких голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко виступив із промовою про господарське та соціальне життя області, потенціал і успіхи Полтавщини. Представникам полтавської громади було вручено почесні відзнаки. Урочистості продовжив святковий концерт.

***

23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України в Полтаві відбулися святкова хода та урочистий мітинг. Багатотисячну колону, що рухалася від Театральної площі до  пам’ятника Тарасові Шевченку, очолили голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, Полтавський міський голова Олександр Мамай. У заході взяли участь представники громадськості, інтелігенції, студентства, духовенства. Символічно, що урочиста процесія слідувала за молодими, народженими уже в незалежній Україні, людьми, які несли синьо-жовте полотнище.

Біля пам’ятника Кобзарю, після урочистої церемонії підняття Державного Прапора, керівники області та міста вручили юним полтавцям паспорти громадян України, нагадали про звитяжну й жертовну історію синьо-жовтого знамена, під яким боролися за незалежність багато поколінь українців, та побажали молоді бути гідними творцями сучасної історії держави.

Серед головних героїв дійства була і десятикласниця полтавської школи-гімназії № 31 Ніна Глушич.

– Мене переповнює гордість від того, що я відтепер повноправна громадянка своєї країни, – сказала дівчина, –  що я отримала паспорт у таке урочисте для кожного українця свято. Я запам’ятаю цей день на все життя і в майбутньому розповідатиму про це своїм дітям.

***

У Полтаві в День Незалежності України квіти до підніжжя пам’ятників Тарасові Шевченку та полеглим українським козакам поклали представники влади, громадських організацій, духовенства, молодь. Відбулося вручення дипломів премії Самійла Величка. Її лауреатами стали кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент, завідувач кафедри біології Полтавського національного педагогічного університету імені

В.Г. Короленка Віктор Закалюжний, заступник директора Державного архіву Полтавської області Тарас Пустовіт, головний редактор газети “Україна козацька” Світлана Чорна, колектив СП “Полтавська газонафтова компанія” (директор – Тимофій Каунов).

Багатодітним полтавкам було вручено посвідчення про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”. Їх отримали Людмила Лапоногова, Неля Бойченко, Людмила Поросюк, Юлія Мохова.

Учасників урочистостей привітали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, Полтавський міський голова Олександр Мамай.

В оновленому Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулася прем’єра вистави “Назар Стодоля” за п’єсою Тараса Шевченка. Здійснив постановку заслужений діяч мистецтв України Юрій Кучеренко. Цю роботу театр присвятив 20-й річниці Незалежності України.

На полтавському стадіоні “Динамо” пройшов Всесвітній фестиваль богатирської сили. На урочистому відкритті фестивалю перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко відзначив, що турнір такого рівня в обласному центрі проходить уперше. Впродовж двох днів своє вміння демонстрували кращі силачі планети – як чоловіки, так і жінки з різних країн. Докладну розповідь про ці змагання буде вміщено в одному з наступних номерів газети.

У святкові дні в Полтаві всі бажаючі могли відвідати містечко майстрів, що традиційно розгорнулося у центральній частині міста. Окрім того, були відкритими для відвідувачів двері усіх музеїв, а також Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.

На різних майданчиках міста вирували культурно-мистецькі заходи за участю численних творчих колективів учнівської та студентської молоді. Завершились святкування концертом на Співочому полі Марусі Чурай, де після насиченої музичної програми полтавців привітали різнобарвним феєрверком.

***

З нагоди Дня Державного Прапора та

20-річчя Незалежності України в Кременчуці відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Уклонитися Кобзареві прийшли представники влади, громадські активісти, мешканці міста, молодь і школярі. Один із кращих мистецьких колективів, народний ансамбль “Славутич”, виконав віночок пісень про Україну. Військовослужбовці Кременчуцького гарнізону винесли найбільший у місті Державний Прапор розміром 6 х 9 м, який під Гімн України урочисто підняли на 35-метровій щоглі біля міського Палацу культури.

На урочистих зборах “Живемо незалежні й вільні” кращим працівникам різних галузей міста вручено почесні відзнаки. Родзинкою заходу стало вшанування сімейних пар, які побралися 24 серпня двадцять років тому, а також 16-річних хлопців і дівчат, яким вручили паспорти.

Під час святкувань кременчужани мали змогу насолодитися виступами кращих самодіяльних колективів, стати учасниками різноманітних масових і спортивних заходів. На завершення у небі над вечірнім Кременчуком яскравими зорями заквітував феєрверк.

***

Цьогорічний ХІ фестиваль, присвячений 20-й річниці Незалежності України, тривав із 20 по 25 серпня за підтримки Міністерства культури України та облдержадміністрації.

– Одинадцять років поспіль Комсомольськ простягає руку дружби, єднання, добра та злагоди до всіх українських земель і народів різних країн світу, що, без сумніву, духовно збагачує   наше місто, – наголосив у вітальному слові міський голова Комсомольська Сергій Супрун. – Наш фестиваль відбувається в дні, коли Україна святкує 20-річчя своєї Незалежності. Це – чудовий дарунок комсомольчанам та гостям нашого міста з нагоди величного державного свята.

Програма фестивалю, насичена концертами на різних майданчиках, святковими проходженнями вулицями та зустрічами, справді подарувала мешканцям міста незабутні враження від зустрічі з прекрасним. Як було не замилуватися талантами найменших учасників дитячого фольклорного ансамблю “Мала ясенка” з Чехії. А фольклорний ансамбль із Португалії “Розас ду лєна” з 1963 року вважається піонером у розвитку народної культури в своєму регіоні. Африканський фольклорний ансамбль “Фамбонді” із Сенегалу не тільки дбає про збереження багатої культури своєї країни, а й переймається розкриттям талантів молоді та її залученням до активного здорового способу життя. Яскравими були виступи фольклорного ансамблю “Маринья” з Польщі, дитячого фольклорного танцювального колективу “Старінс” із Латвії, ансамблю пісні й танцю “Волзькі козаки” з Росії, культурного молодіжного центру “Босільяк” із Боснії та Герцеговини, ансамблю народного танцю “Бонварнон” із Північної Осетії, кримськотатарського народного танцювального ансамблю “Ільхам”.

Комсомольськ представляли народний вокальний ансамбль “Дніпряночка”, народний оркестр народних інструментів “Барви”, гумористичний дует “Язикаті Хвеськи”, народний самодіяльний хор “Славутич”.

Традиційними спонсорами фестивалю є благодійний фонд Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, НВП “Фероліт”, ТОВ “Єристівський ГЗК”.

***

“Україна живе, бо живе її Прапор” – так називалася святкова акція, яка пройшла у Миргороді, на площі біля пам’ятника Кобзареві.

У палаці культури “Миргородкурорту” пройшли міські урочисті збори, а у приміському селі Трудолюб – збори представників трудових колективів та громадськості Миргородського району. В місті та селах району виступали учасники художньої самодіяльності, змагалися спортсмени, пройшли мистецько-розважальні заходи.

***

Святкові заходи у Лубенському районі розпочалися концертно-розважальною програмою “Щасливе дитинство в країні моїй” на майданчику парку імені Донченка та на дитячому стадіоні показовим виступом кінноспортивного клубу “Замкова гора”. Велику аудиторію зібрав духовий оркестр Солоницького сільського будинку культури, який виступив із концертом на літньому майданчику Центрального парку культури та відпочинку.

У ході святкування в Лубнах провели також відкриття приміщення молодіжної ради міста, приміщення територіального центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та виставку творів живопису й графіки лубенських художників. У районному Будинку культури відбувся святковий концерт “Я живу і співаю, бо живе і співає Вкраїна”.

Під час відзначення Дня Державного Прапора України юнакам і дівчатам, які досягли повноліття, урочисто вручили паспорти, стартував велопробіг з державними прапорами “Кольори моєї мрії” по центральних вулицях міста, відбулися покладання квітів до пам’ятного знака Тарасові Шевченку, молодіжна акція з викладання зі свічок малого герба України у сквері

ім. Т. Шевченка. До Дня Незалежності України район приурочив і свято обжинків із виступами колективів художньої самодіяльності, змаганнями сільських спортсменів із пляжного футболу і великим ярмарком. У Лубнах урочисто відкрили Дошку Пошани, влаштували гала-концерт на Володимирському майдані та феєрверк.

***

У прапори, квіти, повітряні кульки синього і жовтого кольорів прибралася у Диканьці площа Слави, зустрічаючи головне свято держави – День Незалежності України. Уже зранку тут розгорнули виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва народні умільці з селища та сіл району. Організації, установи, підприємства представили композиції квітів на конкурс “Квітни і пишайся щедрими дарами, моя Україно!”, кращою було визнано роботу колективу відділу культури райдержадміністрації. Неподалік, на дитячому майданчику, свої таланти демонстрували юні художники у конкурсі малюнка на асфальті.

Театралізоване дійство відкрили солістка Анна Царицина та дитячий зразковий ансамбль танцю “Квітограй” композицією “Вольная воля”. І цей, і кожен наступний акорди свята були хвилюючими, піднесеними. Незабутньою для

16-річних жителів району була мить вручення їм паспортів громадянина України.

І сільські ради, й аграрні підприємства теж прибули на свято з вітаннями, сільські голови окреслювали шлях своїх громад за 20 літ Незалежності, кращі колективи художньої самодіяльності дарували чудові виступи, а директори сільгосппідприємств презентували короваї, якими потім щедро частували присутніх. До речі, найкращим журі визнало коровай ВП “Орданівка” ТОВ “АФ ім. Довженка”, яке очолює Віктор Цьова.

***

До дня народження держави мешканці Кобеляцького району підготували цікаву й насичену програму. В багатьох населених пунктах – Мідянівка, Світлогірське, Іванівка, Дрижина Гребля, Канави, Сухинівка, Озера, Красне – відсвяткували Дні села. А на урочистих зборах, які відбулися у районному центрі культури й дозвілля, земляків привітали керівники району, було вручено почесні відзнаки к
ращим представникам територіальних громад, імена яких за рекомендаціями трудових колективів занесені на районну Дошку Пошани.

На все життя запам’ятають цей день 16-річні юнаки та юнки, яким у День Державного Прапора України урочисто вручили паспорти. Ранок 24 серпня розпочався зі спортивних змагань на районному стадіоні “Колос” та виставки ретро-автомобілів. Пройшли того дня й “Богатирські розваги”, у яких взяли участь 11 команд. Переможці, а ними стали команди сіл Шенгури, Іванівка та Підгора, нагороджені дипломами й грошовими преміями. Закінчились святкування концертом на березі Ворскли.

***

У Карлівському районі урочистості та культурно-масові заходи з нагоди відзначення

20-річчя Незалежності України розпочалися відкриттям у селі Варварівка оновленого народного історичного музею. Завдяки бюджетним коштам та значній допомозі ПСП “Орач” нове приміщення музею площею 280 квадратних метрів відремонтували і відповідно облаштували. Нині тут розмістилося понад 2700 експонатів.

23 серпня – у День Державного Прапора – мешканці міста і району зібралися на мітинг, де відбулося підняття на флагштоці синьо-жовтого стяга. Після цього було символічно відкрито оновлену районну Дошку Пошани. Ще одним урочистим та пам’ятним моментом стало оголошення Указу Президента України про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” Ользі Глобі, Ларисі Приймак та Юлії Проданець, яким вручено відповідні посвідчення та нагрудні знаки.

Завершальним акордом святкувань стали концерт кращих самодіяльних колективів, велелюдне народне гуляння, наприкінці якого тисячами різнобарвних та яскравих спалахів засяяв у нічному небі над Карлівкою святковий феєрверк.

***

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 20-річчя Незалежності України відбулися в усіх містах і районах Полтавщини.

Анатолій ВАСЕВИЧ, Віра ІЛЬКОВА, Вікторія КОРНЄВА, Леонард НІКОЛАЄНКО, Тетяна ТИМЧЕНКО, Олег Журавльов (фото), Євген САВЧЕНКО (фото)/“Зоря Полтавщини”; Світлана ГЛУШКО, Микола ЛЕГУША, Наталія ПУЗИНА, Сергій СТЕЦЕНКО/Журналісти.

***

У Полтаві в День Незалежності України квіти до підніжжя пам’ятників Тарасові Шевченку та полеглим українським козакам поклали представники влади, громадських організацій, духовенства, молодь. Відбулося вручення дипломів премії Самійла Величка. Її лауреатами стали кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент, завідувач кафедри біології Полтавського національного педагогічного університету імені

В.Г. Короленка Віктор Закалюжний, заступник директора Державного архіву Полтавської області Тарас Пустовіт, головний редактор газети “Україна козацька” Світлана Чорна, колектив СП “Полтавська газонафтова компанія” (директор – Тимофій Каунов).

Багатодітним полтавкам було вручено посвідчення про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”. Їх отримали Людмила Лапоногова, Неля Бойченко, Людмила Поросюк, Юлія Мохова.

Учасників урочистостей привітали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот, Полтавський міський голова Олександр Мамай.

В оновленому Полтавському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені М.В. Гоголя відбулася прем’єра вистави “Назар Стодоля” за п’єсою Тараса Шевченка. Здійснив постановку заслужений діяч мистецтв України Юрій Кучеренко. Цю роботу театр присвятив 20-й річниці Незалежності України.

На полтавському стадіоні “Динамо” пройшов Всесвітній фестиваль богатирської сили. На урочистому відкритті фестивалю перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Животенко відзначив, що турнір такого рівня в обласному центрі проходить уперше. Впродовж двох днів своє вміння демонстрували кращі силачі планети – як чоловіки, так і жінки з різних країн. Докладну розповідь про ці змагання буде вміщено в одному з наступних номерів газети.

У святкові дні в Полтаві всі бажаючі могли відвідати містечко майстрів, що традиційно розгорнулося у центральній частині міста. Окрім того, були відкритими для відвідувачів двері усіх музеїв, а також Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.

На різних майданчиках міста вирували культурно-мистецькі заходи за участю численних творчих колективів учнівської та студентської молоді. Завершились святкування концертом на Співочому полі Марусі Чурай, де після насиченої музичної програми полтавців привітали різнобарвним феєрверком.

***

З нагоди Дня Державного Прапора та

20-річчя Незалежності України в Кременчуці відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку. Уклонитися Кобзареві прийшли представники влади, громадські активісти, мешканці міста, молодь і школярі. Один із кращих мистецьких колективів, народний ансамбль “Славутич”, виконав віночок пісень про Україну. Військовослужбовці Кременчуцького гарнізону винесли найбільший у місті Державний Прапор розміром 6 х 9 м, який під Гімн України урочисто підняли на 35-метровій щоглі біля міського Палацу культури.

На урочистих зборах “Живемо незалежні й вільні” кращим працівникам різних галузей міста вручено почесні відзнаки. Родзинкою заходу стало вшанування сімейних пар, які побралися 24 серпня двадцять років тому, а також 16-річних хлопців і дівчат, яким вручили паспорти.

Під час святкувань кременчужани мали змогу насолодитися виступами кращих самодіяльних колективів, стати учасниками різноманітних масових і спортивних заходів. На завершення у небі над вечірнім Кременчуком яскравими зорями заквітував феєрверк.

***

Цьогорічний ХІ фестиваль, присвячений 20-й річниці Незалежності України, тривав із 20 по 25 серпня за підтримки Міністерства культури України та облдержадміністрації.

– Одинадцять років поспіль Комсомольськ простягає руку дружби, єднання, добра та злагоди до всіх українських земель і народів різних країн світу, що, без сумніву, духовно збагачує   наше місто, – наголосив у вітальному слові міський голова Комсомольська Сергій Супрун. – Наш фестиваль відбувається в дні, коли Україна святкує 20-річчя своєї Незалежності. Це – чудовий дарунок комсомольчанам та гостям нашого міста з нагоди величного державного свята.

Програма фестивалю, насичена концертами на різних майданчиках, святковими проходженнями вулицями та зустрічами, справді подарувала мешканцям міста незабутні враження від зустрічі з прекрасним. Як було не замилуватися талантами найменших учасників дитячого фольклорного ансамблю “Мала ясенка” з Чехії. А фольклорний ансамбль із Португалії “Розас ду лєна” з 1963 року вважається піонером у розвитку народної культури в своєму регіоні. Африканський фольклорний ансамбль “Фамбонді” із Сенегалу не тільки дбає про збереження багатої культури своєї країни, а й переймається розкриттям талантів молоді та її залученням до активного здорового способу життя. Яскравими були виступи фольклорного ансамблю “Маринья” з Польщі, дитячого фольклорного танцювального колективу “Старінс” із Латвії, ансамблю пісні й танцю “Волзькі козаки” з Росії, культурного молодіжного центру “Босільяк” із Боснії та Герцеговини, ансамблю народного танцю “Бонварнон” із Північної Осетії, кримськотатарського народного танцювального ансамблю “Ільхам”.

Комсомольськ представляли народний вокальний ансамбль “Дніпряночка”, народний оркестр народних інструментів “Барви”, гумористичний дует “Язикаті Хвеськи”, народний самодіяльний хор “Славутич”.

Традиційними спонсорами фестивалю є благодійний фонд Полтавського гірничо-збагачувального комбінату, НВП “Фероліт”, ТОВ “Єристівський ГЗК”.

***

“Україна живе, бо живе її Прапор” – так називалася святкова акція, яка пройшла у Миргороді, на площі біля пам’ятника Кобзареві.

У палаці культури “Миргородкурорту” пройшли міські урочисті збори, а у приміському селі Трудолюб – збори представників трудових колективів та громадськості Миргородського району. В місті та селах району виступали учасники художньої самодіяльності, змагалися спортсмени, пройшли мистецько-розважальні заходи.

***

Святкові заходи у Лубенському районі розпочалися концертно-розважальною програмою “Щасливе дитинство в країні моїй” на майданчику парку імені Донченка та на дитячому стадіоні показовим виступом кінноспортивного клубу “Замкова гора”. Велику аудиторію зібрав духовий оркестр Солоницького сільського будинку культури, який виступив із концертом на літньому майданчику Центрального парку культури та відпочинку.

У ході святкування в Лубнах провели також відкриття приміщення молодіжної ради міста, приміщення територіального центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів та виставку творів живопису й графіки лубенських художників. У районному Будинку культури відбувся святковий концерт “Я живу і співаю, бо живе і співає Вкраїна”.

Під час відзначення Дня Державного Прапора України юнакам і дівчатам, які досягли повноліття, урочисто вручили паспорти, стартував велопробіг з державними прапорами “Кольори моєї мрії” по центральних вулицях міста, відбулися покладання квітів до пам’ятного знака Тарасові Шевченку, молодіжна акція з викладання зі свічок малого герба України у сквері

ім. Т. Шевченка. До Дня Незалежності України район приурочив і свято обжинків із виступами колективів художньої самодіяльності, змаганнями сільських спортсменів із пляжного футболу і великим ярмарком. У Лубнах урочисто відкрили Дошку Пошани, влаштували гала-концерт на Володимирському майдані та феєрверк.

***

У прапори, квіти, повітряні кульки синього і жовтого кольорів прибралася у Диканьці площа Слави, зустрічаючи головне свято держави – День Незалежності України. Уже зранку тут розгорнули виставку робіт декоративно-прикладного мистецтва народні умільці з селища та сіл району. Організації, установи, підприємства представили композиції квітів на конкурс “Квітни і пишайся щедрими дарами, моя Україно!”, кращою було визнано роботу колективу відділу культури райдержадміністрації. Неподалік, на дитячому майданчику, свої таланти демонстрували юні художники у конкурсі малюнка на асфальті.

Театралізоване дійство відкрили солістка Анна Царицина та дитячий зразковий ансамбль танцю “Квітограй” композицією “Вольная воля”. І цей, і кожен наступний акорди свята були хвилюючими, піднесеними. Незабутньою для

16-річних жителів району була мить вручення їм паспортів громадянина України.

І сільські ради, й аграрні підприємства теж прибули на свято з вітаннями, сільські голови окреслювали шлях своїх громад за 20 літ Незалежності, кращі колективи художньої самодіяльності дарували чудові виступи, а директори сільгосппідприємств презентували короваї, якими потім щедро частували присутніх. До речі, найкращим журі визнало коровай ВП “Орданівка” ТОВ “АФ ім. Довженка”, яке очолює Віктор Цьова.

***

До дня народження держави мешканці Кобеляцького району підготували цікаву й насичену програму. В багатьох населених пунктах – Мідянівка, Світлогірське, Іванівка, Дрижина Гребля, Канави, Сухинівка, Озера, Красне – відсвяткували Дні села. А на урочистих зборах, які відбулися у районному центрі культури й дозвілля, земляків привітали керівники району, було вручено почесні відзнаки кращим представникам територіальних громад, імена яких за рекомендаціями трудових колективів занесені на районну Дошку Пошани.

На все життя запам’ятають цей день 16-річні юнаки та юнки, яким у День Державного Прапора України урочисто вручили паспорти. Ранок 24 серпня розпочався зі спортивних змагань на районному стадіоні “Колос” та виставки ретро-автомобілів. Пройшли того дня й “Богатирські розваги”, у яких взяли участь 11 команд. Переможці, а ними стали команди сіл Шенгури, Іванівка та Підгора, нагороджені дипломами й грошовими преміями. Закінчились
святкування концертом на березі Ворскли.

***

У Карлівському районі урочистості та культурно-масові заходи з нагоди відзначення

20-річчя Незалежності України розпочалися відкриттям у селі Варварівка оновленого народного історичного музею. Завдяки бюджетним коштам та значній допомозі ПСП “Орач” нове приміщення музею площею 280 квадратних метрів відремонтували і відповідно облаштували. Нині тут розмістилося понад 2700 експонатів.

23 серпня – у День Державного Прапора – мешканці міста і району зібралися на мітинг, де відбулося підняття на флагштоці синьо-жовтого стяга. Після цього було символічно відкрито оновлену районну Дошку Пошани. Ще одним урочистим та пам’ятним моментом стало оголошення Указу Президента України про присвоєння почесного звання “Мати-героїня” Ользі Глобі, Ларисі Приймак та Юлії Проданець, яким вручено відповідні посвідчення та нагрудні знаки.

Завершальним акордом святкувань стали концерт кращих самодіяльних колективів, велелюдне народне гуляння, наприкінці якого тисячами різнобарвних та яскравих спалахів засяяв у нічному небі над Карлівкою святковий феєрверк.

***

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора та 20-річчя Незалежності України відбулися в усіх містах і районах Полтавщини.

Анатолій ВАСЕВИЧ, Віра ІЛЬКОВА, Вікторія КОРНЄВА, Леонард НІКОЛАЄНКО, Тетяна ТИМЧЕНКО “Зоря Полтавщини”; Світлана ГЛУШКО, Микола ЛЕГУША, Наталія ПУЗИНА, Сергій СТЕЦЕНКО/Журналісти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.