Колиска енергії та здоров’я

Коктейль на ім’я “Здоров’я”

Ландшафтний парк “Березовий гай” – райський куточок, одне з, напевно, найбільш екологічно чистих місць полтавського краю. Знаходиться він на півострові, який є унікальним творінням природи: прокладаючи собі русло, цей чудовий природний комплекс площею понад 60 гектарів утворила річка Хорол, на березі якої й розташовані санаторії “Миргородкурорту”. Опікується парком багатогалузеве підприємство комунального господарства ПрАТ “Миргородкурорт”, яке очолює Юрій Торяник.

– Забезпечення дозвілля відпочиваючих – один із важливих напрямків нашої роботи, розвитку якого приділяє багато уваги генеральний директор ПрАТ “Миргородкурорт” Олександр Данилович Гавловський, – розповідає Юрій Торяник. – Адже ми добре розуміємо, що для повноцінного відпочинку людині недостатньо одного лише лікування. Тому, крім різноманітної культурної програми, екскурсій, ми пропонуємо ще й активний відпочинок на природі.

Пішохідні прогулянки мальовничими стежинами березового гаю й соснового бору, де кришталево чисте повітря напоєне неповторними “сумішами” ароматів природи, катання на фаетоні, верхи на конях – вже одне це допомагає відпочити,  одержати максимальний заряд природної енергії на цілий рік і з легкістю переносити будь-які стреси. А якщо до природної краси і спокою додати хоча б частину процедур, які пропонують санаторії “Миргородкурорту”, то вийде відмінний коктейль, ім’я якому – “Здоров’я”.

– Зусиллями нашого підприємства у ландшафтному парку підтримуються чистота й порядок, обладнані місця для відпочинку, для пікніка із шашликами, – продовжує директор багатогалузевого підприємства комунального господарства ПрАТ “Миргородкурорт” Юрій Торяник. – На території парку є озеро, де гості нашого курорту, а також усі бажаючі мають змогу порибалити. Рибалка, до речі, теж добре знімає стрес, “голос” води заспокоює людину.

Для любителів риболовлі ставок “Миргородкурорту” із водним плесом майже у 7 гектарів – справжній рибний рай. Зайнявши одне зі спеціально обладнаних зручних місць на березі, всього за кілька годин можна стати володарем доволі пристойного улову – спіймати коропа, карася, линка і навіть сома, товстолоба чи білого амура. Для цього ставок постійно зарибнюється. Для годівлі риби використовуються біогодівниці, принцип роботи яких заснований на притягненні комах до світла у вечірній час. До речі, аби порибалити, зовсім не обов’язково мати з собою снасті й наживку – їх нададуть вам безпосередньо на ставку.

А приготувати рибу прямо на місці допоможуть рибовод Валерій Тимофєєв і його помічники. Для цього створено всі умови – є посуд, мангали, решітки, одне слово – усе необхідне для приготування чи то смаженої риби, чи юшки – за вашим бажанням. Прямо на березі обладнано й зручну бесідку з натуральних матеріалів – деревини та очерету. Є столики, за якими разом із друзями приємно куштувати власноруч виловлену рибку, спостерігаючи за неспішним життям інших мешканців озера – лебедів, кадарок (канадських гусей) та диких качок. 

Природа завжди готова прийняти нас у свою колиску  затишку і спокою, саме тому людина так комфортно почувається десь біля озера або прогулюючись лісовою стежиною. А що ж іще, як не духовна гармонія, допоможе у лікуванні надокучливих хвороб?! Тим більше, що прогулянки на свіжому повітрі – це “процедури”, які можна приймати без лікарського призначення й медичного контролю.

Непомітна робота для помітного комфорту

Утім, забезпечення дозвілля відпочиваючих – хоч і важливий, але далеко не єдиний напрямок роботи багатогалузевого підприємства комунального господарства ПрАТ “Миргородкурорт”. Власне, його назва сама говорить за себе – підприємство повністю забезпечує життєдіяльність курортного комплексу, фактично поєднавши в собі функції ЖЕДу, водоканалу, тепло- й електроенергетичного, телекомунікаційного та інших підрозділів. 

– Наше підприємство працює у цілодобовому режимі. Забезпечуємо усі корпуси чотирьох санаторіїв “Миргородкурорту” водою. Маємо 9 свердловин, із них 3 – з мінеральною водою. За рік піднімаємо тисячу кубометрів прісної води, подаємо понад 400 кубічних метрів гарячої води до корпусів санаторіїв та бальнеогрязелікарні, а також – мінеральну воду до бювету, – розповідає Юрій Торяник. – Повністю забезпечуємо курорт електроенергією, а також здійснюємо транзит електроенергії для потреб міста – обслуговуємо 9 трансформаторних і одну розподільчу підстанції.

Комунальні мережі курорту постійно оновлюються. Протягом останніх двох років багатогалузеве підприємство комунального господарства ПрАТ “Миргородкурорт” освоїло більше 2 мільйонів гривень тільки на оновлення водоканалізаційних мереж. Відтепер фактично 90 відсотків труб замінено на нові сучасні металопластикові. Контроль за якістю питної, мінеральної води, а також торфогрязі здійснює гідрогеологічна станція курорту. Поставки торфу – теж завдання багатогалузевого комунального підприємства. У його структурі – й підсобне сільськогосподарське виробництво курорту. А це – 200 гектарів землі, на яких вирощуються пшениця, соняшник, соя та інші культури, які потім реалізовуються.

– Маємо також транспортний цех, у складі якого – всі види техніки, від легкових автомобілів і автобусів до спецтехніки. Всього – 45 одиниць, – продовжує директор багатогалузевого підприємства комунального господарства ПрАТ “Миргородкурорт” Юрій Торяник. – Є й гужовий транспорт, який, власне, й допомагає у забезпеченні дозвілля відпочиваючих.

Вагомі виробничі успіхи підприємства – заслуга усього колективу, який налічує 155 працюючих, та його керівника – Юрія Торяника. Їхня цілодобова, напружена робота непомітна для відпочиваючих. Та саме від неї залежить хороший настрій та комфорт гостей курорту, його імідж, репутація, міцні позиції серед курортів не лише України, а й усього світу.

До речі, сьогодні Юрій Миколайович Торяник відзначає свій 50-річний ювілей. Вітаємо його із славною датою і зичимо всіляких гараздів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.