Унікальний музей військ зв’язку

У першому залі представлено понад 400 експонатів. Це – зразки техніки зв’язку, починаючи з 1930-х років, телефонний комутатор 1937 року випуску, радіостанція часів Великої Вітчизняної, яка була встановлена на легендарному танку Т-34. Своєрідним композиційним центром зали є відтворена землянка командира партизанського загону. Тут, окрім копій документів, фотознімків, знаходилися й справжні раритети – радіодинамік часів війни, офіцерська сумка…

 Як розповів директор музею військ зв’язку, почесний радист СРСР, майстер радіозв’язку МО СРСР В’ячеслав Єрмачков, найбільший інтерес у відвідувачів викликає дитяча колективна радіоаматорська станція. Діти, які приходять сюди займатися, мають змогу встановлювати радіозв’язок з іншими континентами світу. Серед здобутків членів радіогуртка – чимало дипломів та грамот із різних конкурсів радіоаматорів. Також на території музею є діюча станція для встановлення радіозв’язку з українськими миротворцями в Ліберії та Косовому.

Найчастіші гості музею – учні шкіл, студенти. Для них створено особливу програму. За бажанням вони можуть здобути певні навички зі стройової підготовки, попрацювати з технікою. До того ж екскурсія в музеї безкоштовна, як і заняття на радіоаматорській станції.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.