Субвенції і облаштування доріг

Безперебійний та безпечний рух автотранспорту буде забезпечуватись цілодобовою роботою 330 машинами і механізмами дорожніх організацій ДП “Полтавський облавтодор”. Дорожня техніка, яка потребує ремонту, буде відремонтована до

1 листопада, обіцяють у Службі автодоріг області. Як зазначалося, ремонтують та готують до зими і комунальні дороги. Зокрема за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам. Державною програмою розвитку та утримання мережі доріг загального користування у 2011 році передбачено за рахунок коштів Укравтодору субвенцію з Державного бюджету обласному бюджету на ремонт доріг комунальної власності в населених пунктах області в сумі 46,2 млн грн.

Рішенням сесії обласної ради та розпорядженнями голови обласної державної адміністрації затверджено переліки об’єктів капітального ремонту вулиць та доріг у 25 районах області та в усіх містах обласного підпорядкування. Станом на 15 серпня ц.р. Службою автомобільних доріг у Полтавській області як одержувачем субвенції та замовником робіт профінансовано на зазначені вище цілі та виконано робіт на дорогах комунальної власності на суму 17,9 млн грн.

Як повідомив начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Руслан Овчаренко, затримка з використанням коштів субвенції була пов’язана з тривалим терміном проведення тендерних процедур. Очікується, що до кінця вересня поточного року підрядні організації у повному обсязі завершать основні види ремонтних робіт на комунальних об’єктах, усі кошти будуть освоєні.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив на необхідності активізації робіт дорожніх підприємств, адже, за його словами, Прем'єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв, що Кабмін найближчим часом виділить Полтавщині ще близько 60 млн гривень на облаштування доріг. Тому використати наявні кошти треба якомога швидше, підкреслив голова ОДА.

На нараді також розглянули стан розрахунків за природний газ теплопостачальними підприємствами області. Як доповів начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександр Тонков, станом на

8 серпня ц.р. за природний газ, спожитий підприємствами області, що надають послуги теплопостачання (всіх форм власності), в поточному році сплачено 81,6 відсотка його вартості (середній рівень оплати по Україні становить 68 відсотків). За опалювальний період 2010– 2011 років рівень оплати становить 77,4 відсотка (середній рівень оплати по Україні – 69 відсотків). За словами доповідача, заборгованість за опалювальний період 2010–2011 років станом на 8 серпня ц.р. становить 124,3 млн грн, в тому числі заборгованість 2011 року – 63,7 млн грн.

У ході наради було обговорено також інші актуальні питання. У роботі наради взяв участь голова обласної ради Іван Момот.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.