Схід і Захід – разом

Упродовж 15 днів 50 його учасників, серед яких – ветерани спорту та любителі оздоровчого бігу з різних регіонів України, здолають 1500 км траси, яка проходить через Донецьк, Дніпропетровськ, Київ, Житомир, Вінницю, Хмельницький, Тернопіль, Львів. Долають увесь маршрут марафонці естафетою по 6 осіб, кожний із них щоденно пробігає по 35–40 км. Дорогою учасники зустрічаються з громадськістю й обговорюють питання співпраці між регіонами та пропагують фізичну культуру і спорт.

13 серпня вони завітали й до Кременчука, де мали гостинний і теплий прийом. Уже на межі міста їх зустрічав супроводжуючий автомобіль із шанувальниками цього виду спорту. Своє знайомство з наддніпрянським містом учасники марафону розпочали з центрального пляжу, де якраз проходив перший чемпіонат Кременчука з пляжного волейболу серед аматорів. Саме тут відбулася офіційна зустріч із представниками влади та мешканцями міста. Як з’ясувалося, серед марафонців – спортсмени, які мають титули чемпіонів і призерів чемпіонатів України та Європи серед ветеранів із легкої атлетики. Зокрема, Анатолій Присяжнюк є багаторазовим чемпіоном світу серед ветеранів на марафонській дистанції, Віталій Макаренко – рекордсмен Книги рекордів України, Євген Шабанов і Сергій Граур – рекордсмени Книги рекордів Гіннеса за подолання класичної марафонської дистанції 42 км і 195 метрів у шахті на глибині 136 метрів.

Прийом на Полтавщині бігунам дуже сподобався, він цілком відповідав гаслові пробігу: «Від здорового способу життя до здорових стосунків між людьми».

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.