Оновлена амбулаторія

Отримавши схвалення сільської громади й підтримку місцевої влади, взялися за справу. Розпочали з пошуку необхідних коштів. Завдяки сприянню голови Говтвянської сільської ради Ігоря Семиволоса було укладено і підписано угоду про партнерство із Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй, у рамках якої отримали 50% вартості проекту. Внесок району склав майже 60 тис. грн, області – майже 75 тис. грн. Не залишилося осторонь і місцеве ПСП “АФ Україна-Говтва”. Активно збирали кошти і члени громадської організації та мешканці сіл Киселівки й Буняківки.

Усього до спільної скарбнички надійшло понад 306 тисяч гривень, що для оновлення сільської амбулаторії виявилося цілком достатньо. Капітальний ремонт розпочали з ремонту старої покрівлі. Оновили фасад, старі вікна і двері замінили на енергозберігаючі, модернізували систему опалення, облаштували трубчастий колодязь, водовідведення та внутрішній туалет, встановили умивальники, нагрівальний прилад,  насос для подачі гарячої і холодної води. Відтепер в усіх кабінетах – сучасне медичне обладнання (УВЧ, інгалятор, апарат ультразвукового обстеження), вони мають затишний і естетичний вигляд. Саме про таку амбулаторію й мріяли мешканці сільської громади.

Наразі у планах ГО “Говтва” є й інші проекти соціально-економічного розвитку села. Серед них – ремонт системи водопостачання, вуличного освітлення, впорядкування сміттєзвалища. До їх реалізації старше покоління ентузіастів сподівається більш активно залучати молодь, адже кому, як не їй, дбати про майбутнє рідного села.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.