“Перепустка” на отримання соціальних гарантій

Нині, використовуючи страхове свідоцтво, за допомогою інформаційних кіосків можна отримати інформацію про розмір своєї заробітної плати та сплати внесків роботодавцем, включно з 2000 року, по всіх підприємствах України, розмір та порядок виплати пенсій, графіки прийому громадян та іншу корисну інформацію. Згодом свідоцтво використовуватиметься і при призначенні виплат з усіх інших видів соціального страхування. Страхове свідоцтво видається кожній особі, яка підлягає будь-якому виду загальнообов’язкового державного соціального страхування, на підставі анкети застрахованої особи після обов’язкової реєстрації в органах Пенсійного фонду.

Особи, які працюють за трудовим договором (контрактом), проходять анкетування та одержують свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на підприємстві (в організації, установі). Особи, які забезпечують себе роботою самостійно, подають анкету та одержують страхове свідоцтво в органі Пенсійного фонду за постійним місцем проживання самостійно.

Страхові свідоцтва видаються безкоштовно. За отриманням свідоцтва необхідно звертатися до відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж територіальних управлінь Пенсійного фонду України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.