Руденківські “олійні плями”

 У повітрі – неприємний їдкий запах, землю вкривають болотисті калюжі й канали із олійних відходів, гілля, пластикові пляшки, сміття. Місця, які колись славилися тихим полюванням, стали пусткою, селяни ж і заїжджих грибників застерігають не ходити туди. Донедавна чудові краєвиди через людську недбалість зіпсували олійні плями.

Як з’ясувалося, ще з 2006 року на поля фільтрації та в дренажний канал очисних споруд Новосанжарської дільниці КП “Полтававодоканал” постійно проводилися несанкціоновані скиди нечистот та відходів олійного виробництва. Згодом були розпочаті роботи з вивезення відходів та очищення полів фільтрації очисних споруд. Втім, вони дещо призупинилися. Тож мешканці Новосанжарського району звернулись в обласний осередок партійної організації “Сильна Україна”. Вони висловили тривогу з приводу екологічної ситуації поблизу Руденківки.

– Щоб уникнути надзвичайних ситуацій техногенного характеру, запобігти забрудненню навколишнього середовища в районі знаходження Новосанжарської дільниці

КП “Полтававодоканал”, а також у зв'язку з економічною нестабільністю цього підприємства Полтавська обласна регіональна організація політичної партії “Сильна Україна”, – розповів її голова, депутат обласної ради Віктор Шадчнєв, – винайшла можливість посприяти органам влади Новосанжарського району та КП “Полтававодоканал” у вивезенні нечистот та відходів підприємств, які проводили несанкціоновані скиди на поля фільтрації та в дренажний канал очисних споруд. На безоплатній основі приватний підприємець із Полтави Артур Абсалямов уклав договір із КП “Полтававодоканал” та розпочав вивезення відходів виробництва з полів фільтрації та дренажних каналів очисних споруд.

– Тут ми працюємо з літа минулого року, – розповідає Артур Абсалямов. – Спецавтомобілями викачуємо цей непотріб, заливаємо його у цистерни і відвозимо до Харкова на спеціальне переробне підприємство, де воду відділяють від олійних масел. Працювати доводиться нелегко. Річ у тім, що олія всмоктується в землю й перетворюється на багнюку. Тому інколи загрузає навіть потужна техніка. Після першого етапу очистки землю розрівнюють бульдозером. Намагатимемося завершити роботи у наступному році. В усякому разі працюватимемо тут доти, доки не наведемо повний лад.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.