Територія дитячих мрій

– Раніше я побував у дитячих оздоровчих таборах "Супутник", "Сонячний", "Молода гвардія", – розповів Олександр Федорович. – У всіх цих закладах нині відпочивають наші полтавські діти, а вони – головне, заради чого ми живемо.

Олександр Мамай, який приїхав разом із своїм першим заступником В'ячеславом Стеценком, ознайомився з роботою табору, раціоном харчування дітей, поспілкувався з персоналом і юними відпочиваючими. Екскурсію цим літнім дитячим містечком для міського голови Полтави провів директор "Орлятка" Анатолій Кожухаренко. А показати директорові було що, адже в останні роки заклад невпізнанно змінився. 

– Проведено ремонт у житлових корпусах нашого оздоровчого закладу, на його території ми встановили нові гойдалки, облаштували спортивні й автомобільний майданчики, затишні місця відпочинку, – розповів Анатолій Миколайович. – Біля фітобару, де дітвора п'є мінеральну воду й лікувальні чаї, зробили оригінальний фонтанчик. Відремонтували душові кабіни, відтепер діти мають змогу приймати душ цілодобово. Ми виграли тендер на оздоровлення дітей пільгових категорій, який проводила облдержадміністрація. Однак у нас відпочивають не тільки хлопчики й дівчатка з багатодітних, малозабезпечених сімей, а й усі бажаючі. В цілому цього літа у нас відпочинуть 250 дітей у три зміни.

Ті, хто побував у "Орлятку" в минулі роки, зазвичай хочуть приїхати знову. І це не дивно: кому ж не сподобаються п'ятиразове калорійне харчування, цілюще повітря соснового лісу і навіть сеанси масажу?! До того ж територія табору потопає у квітах. І нудьгувати дітворі в "Орлятку" ніколи. Щодня вожаті пропонують цікаві заходи – численні свята, конкурси, дискотеки, перегляд кінофільмів, спортивні змагання, одноденні походи, посиденьки біля багаття, кінні прогулянки. Також організовуються екскурсії, зокрема – на страусину ферму, птахофабрику, в тепличне господарство, у місцевий міні-заповідник і, власне, у саме селище Нові Санжари, де також є на що подивитися.

Міський голова Полтави Олександр Мамай зазначив, що задоволений тим, як діти живуть і відпочивають в "Орлятку". "Тут створена справжня родинна атмосфера", – відзначили й представники місцевої влади – голова Новосанжарської райради Володимир Левицький, в. о. голови райдержадміністрації Володимир Тараненко та селищний голова Андрій Река. Також Володимир Левицький повідомив, що цього року в районі на оздоровлення дітей виділено 100 тисяч гривень.

За словами директора "Орлятка" Анатолія Кожухаренка, заклад активно працює великою мірою завдяки самовідданій праці колективу, який сформувався 2003 року.

– Нині держава приділяє велику увагу оздоровленню дітей, надаються достатні кошти, в тому числі й на оздоровлення сільських дітей, – зазначив Анатолій Миколайович. – Головне, що держава зробила для людей, які займаються оздоровленням дітей, – звільнила нас від оплати ПДВ за путівки. Але разом із тим у нас дуже низькі можливості для відновлення матеріально-технічної бази. Тож доводиться економити, залучати спонсорів, скорочувати адміністративні витрати.

І це справді так, адже багато робіт по господарству в "Орлятку" директор виконує власноруч. Все для того, говорить він, щоб діти якомога краще відпочили. "Ми працюємо сьогодні на імідж нашого закладу, адже розуміємо: якщо дітям не сподобається, то наступного року вони сюди вже не приїдуть. Тому кожна умова батьків – для нас закон".

 Адміністрація та юні відпочивальники "Орлятка"  підготували концертну програму "В ритмі серця", яка дуже сподобалася міському голові. Діти танцювали, співали, демонстрували акробатичні етюди, грали на фортепіано. Олександр Мамай побажав хлопчикам і дівчаткам гарно відпочити й на все життя зберегти друзів, які з'являться у них саме в "Орлятку". А його оголошення про поїздку в Харківський аквапарк діти зустріли гучними оплесками та скандуванням.

Власне, і сам Олександр Федорович не залишився того дня без пам'ятного сувеніра, виготовленого для нього дітками, – серця з нашитими на ньому маленькими сердечками з іменами кожного "орлятка". Цей сувенір символізує доброту, любов і благодійність.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.