Світ правди й доброти

– Ці стіни такого ще не бачили! – відкриваючи урочистості, наголосив і голова обласної організації Національної спілки художників України Юрій Самойленко. – Василь Іванович – надзвичайно талановитий художник, а те, що тут представлено, – це лише частина його творчого доробку.

Заслужений художник України Василь Безуля за казковими правилами, де все можливо, підготував для полтавців цей дивовижний дарунок – зустріч із персонажами найулюбленіших творів різних поколінь читачів і глядачів лялькового театру. Привід вагомий – 40 років творчої діяльності митця. А свою виставку він назвав "Створімо серце доброти" і підготував її при підтримці своїх колег – дружного колективу лялькарів.

У салоні тісно було першим відвідувачам, і всі, хто вітав художника, наголошували, що нічого подібного ці стіни ще не бачили. Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко вручив Василеві Івановичу Почесну грамоту, зауваживши, як багато значать вистави театру у вихованні дітей, на яких вони вперше вчаться розрізняти добро і зло, правду й брехню, чорне й біле.

Але художник усе те замальовує в яскравих барвах, створені ним ляльки й декорації для численних вистав святкові й урочисті, а відтак світ не втрачає оптимістичного начала і кличе кожного маленького глядача до самоствердження через правду й доброту. Ляльки Василя Безулі не лише дітей, а й дорослих заманюють у світ прекрасних переживань. "Антігона", "Ніч на Івана Купала", "Погляд медузи" – адресовані дорослим глядачам, і вони вражають, як те й має відбуватися в театрі.

Не лише в Полтаві, а й у багатьох містах України, Росії, Білорусі, більше того – в залах Польщі, Німеччини, Сербії, Литви, Китаю, Ірану, Туреччини й Тунісу глядачі бачили казкових героїв очима Василя Безулі й вірили йому. І як не повіриш – в залі Художнього салону кожен із казкових персонажів упізнавано живе в своїй казці: Русалонька, Снігова Королева, Пан Коцький, Червона Шапочка, Царівна-Жаба та ще багато наших добрих знайомих із Країни дитинства. Заходьте – гід не потрібен…

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.