Оновлюються лубенські школи

При Лубенській ЗОШ № 2 діє ліцей Київського національного авіаційного університету. Профілюючими предметами тут є фізика і математика. Нещодавно в освітньому закладі урочисто відкрили оновлений кабінет фізики.

– Нове обладнання, яке ми закупили для кабінету,  виготовлене на Коломийському машинобудівному заводі Івано-Франківської області, – говорить Володимир Дем’янець. – На його придбання використано шістдесят тисяч гривень, які виділив  авіаційний університет. За рахунок коштів місцевого бюджету ми замовили спеціальні стелажі для розміщення фізобладнання.

В оновленому кабінеті навчаються учні 7–11-х класів. Із ними працюють учителі фізики Катерина Самокиша, Марія Силаєва та Борис Голяка. Загалом же у школі – 73 педагоги, які дають дітям грунтовні знання. Скажімо, в минулому році серед вихованців Лубенської ЗОШ № 2 було 39 переможців різних етапів  всеукраїнських конкурсів та олімпіад. Тож не дивно, що бажаючих навчатися у цьому освітньому закладі, а саме у ліцейських класах, досить багато. Діти приїжджають навіть із інших районів.

Однією з найстаріших шкіл у Лубнах є ЗОШ І–ІІІ ступенів № 8. Їй уже понад сто років. Цей освітній заклад відвідують 408 учнів, яких навчають 39 педагогів.

– За останні п’ять років ми повністю замінили парти і шкільні дошки в усіх класах, поставили 26 нових дверей і 96 пластикових вікон. Було відремонтовано й актовий зал, – розповідає директор школи Володимир Парахнич. – Окрім цього, спільними зусиллями батьків, учителів та управління освіти виконавчого комітету міської ради укомплектували комп’ютерний клас, провели ремонтні роботи. 

Зараз тут реконструюють одне із шкільних приміщень. За словами Володимира Михайловича, будівлю ремонтують за кошти шкільної громади та місцевого бюджету, з якого депутати міської ради виділили 497 тисяч гривень. Нині в оновленому корпусі вже працює їдальня, тривають роботи в іншій частині приміщення, де розмістяться медпункт, шкільна бібліотека, майстерні.

Оновлені лубенські школи зустрічають привітними класами  своїх вихованців.

aУчитель фізики Лубенської ЗОШ № 2 Борис Голяка з учнями 9-Б класу Катериною Гринішиною та Володимиром Савченком.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.