Інноваційний розвиток агровиробництва

Так, в області відпрацьована структура оптимальних сівозмін, на 80% площ землі обробляються безвідвальним методом, що дозволяє економити матеріальнотехнічні ресурси й зберігати вологу в грунті, протистояти ерозії. Не менш важливою складовою успішного агровиробництва є й запровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур. Щодо тваринництва, то область  має значний потенціал. У 17 господарствах на досить високому рівні проводиться племінна справа, велика увага приділяється селекції та генетиці. Останніми роками до розвитку тваринництва в області долучається великий капітал.

Йшлося також про поглиблення аграрних реформ, що передбачає переведення сільського господарства на інноваційноінвестиційну модель розвитку, розбудову інфраструктури ринку сільськогосподарської продукції через кооперативи, розвиток сільських територій через посилення ролі сільських громад, реформу системи управління комплексного розвитку агровиробництва й сільських територій – поєднання галузевого й територіального управління.

Учасників конференції привітав ректор ПДАА Віктор Писаренко. Він запевнив, що вуз і надалі готуватиме висококваліфікованих спеціалістів для агропромислового комплексу області й України. Своїми напрацюваннями в галузі агровиробництва поділилися науковці ПДАА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.