Наукове осмислення літературного краєзнавства

На пленарному засіданні йшлося про те, що наукові розвідки в царині вивчення літератури рідного краю дуже важливі для кожного регіону, а Полтава, тим паче, “є столицею класичної української  літератури”, наголосила у своїй доповіді “Концептуальні основи та критерії формування змісту літературного краєзнавства  в системі шкільної освіти” кандидат педагогічних наук, доцент Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Алла Лисенко. Місце народження та проживання письменника – не завжди показник у цьому плані. Вона запропонувала кілька модулів у дослідженнях теми. Надзвичайно цікавою була доповідь завідувача кафедри зарубіжної літератури, доктора філологічних наук, професора Ольги Ніколенко “Соловецький шлях Миколи Зерова та українських неокласиків”, яку доповнили кадри із документального фільму ОДТРК “Лтава” про нашого земляка із Зінькова. Письменник із Одеси, який народився на Полтавщині, Дмитро Шупта представив у доповіді автодосвід, розповівши про краєзнавчі мотиви своєї поезії.

На конференції було започатковано нову акцію – “Автор – твір – видавництво – читач” на прикладі полтавського видавництва “Дивосвіт”.

Продовжувалася робота зібрання в кількох секціях, відбулося засідання “круглого столу”, були проведені інтерактивні ігри, презентації, екскурсії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.