Повернулися з легенди

Її упорядникові, літератору Борису Першикову, вдалося зібрати спогади в’язнів фашистських концтаборів смерті. Неможливо спокійно читати вірші та оповідання Михайла Верьовкіна, колишнього бранця Освенціма, Заксенхаузена, Берген­Бельцена, який розповідає про пекельні будні табірного життя.

Сергій Рибалка, голова Полтавської організації колишніх в’язнів фашистських концтаборів, поділився на сторінках збірки спогадами у вірші з промовистою назвою “Я майже з легенди повернувся…”

Великий розділ книги займає громадянська лірика Б.Пер­шикова. В ній – шаноблива повага і вдячність сивочолим учасникам найжорстокішої в історії людства війни. Літературним віночком пам’яті про ветеранів є кіносценарій “Гаврош Брестської фортеці” Оксани Кравченко.

У ході творчих зустрічей із учнівською та студентською молоддю автори книги побували в обласній юнацькій бібліотеці імені О.Гончара, в багатьох школах та вищих навчальних закладах.

Завдяки цим заходам молоде покоління з особливим почуттям вдячності за мирне небо вшановує сьогодні героїв, які ціною власного життя врятували людство від фашистської чуми.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.