“…І твоя незрадлива материнська ласкава усмішка”

Слідом за США в різні роки другу неділю травня оголосили святом 23 держави світу, в тому числі й Україна. Ще понад 30 країн відзначають це свято в інші дні.

В Україні День матері офіційно відзначається з 2000-го року.

Cвято має і релігійне підгрунтя. День матері відзначається у травні, що вважається місяцем Пречистої Діви Марії. До Матері Божої звертаються християни, просячи заступництва і допомоги. У розквіті весни, коли природа-мати виряджає свою доню-землю в пишному заквітчаному уборі в дорогу життя, праці й радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві, відзначаючи День матері.

Цей день – одне з найбільш зворушливих сімейних свят, адже кожен з нас із дитинства і до останніх днів пам’ятає маму, яка пробачить і допоможе, навчить і підтримає, буде завжди любити й чекати. Щастя і краса материнства в усі часи возвеличувались кращими художниками й поетами. Від того, наскільки поважають і вшановують у державі жінку, яка дає світу і виховує дітей, залежить культура і благополуччя суспільства. Щасливі діти зростають у дружній родині зі щасливою та захищеною матір’ю. У цей день від усієї душі привітаємо дорогих мам зі святом, повсякчас пам’ятаймо про їхню самопожертву.

Підготувала Ганна ЯЛОВЕГІНА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.