Розглянуто актуальні питання

Комісія також розглянула питання про стан укладання угод щодо фінансування об’єктів соціальної сфери територіальних громад підприємствами нафтогазового комплексу на території області. Начальник управління паливно-енергетичного комплексу облдержадміністрації Костянтин Батеко поінформував, що нині на території 16 районів області працює 28 підприємств державної та недержавної форми власності, які мають 92 спеціальних дозволи на користування нафтогазоносними надрами. Станом на 26 квітня 2011 року обсяг фінансування об’єктів соціальної сфери районів за відповідними угодами складає 35341 тис. грн. Найбільша частка цих коштів виділяється підприємствами НАК «Нафтогаз України». Втім, є кілька підприємств, які протягом останніх років не брали участь у розвитку населених пунктів. Серед них – ТОВ НВП «Атол», ЗАТ «Амтек», компанія «Регал Петролеум Корпорейшн Лтд».

Депутати також обговорили інші актуальні питання.

* * *

На засіданні постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери, яке вів голова комісії Микола Ганнущенко, розглянуто питання про висвітлення роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування обласною газетою «Село полтавське». За інформацією головного редактора Лариси Коби, у виданні систематично подаються матеріали щодо розвитку різних галузей економіки, соціальної сфери, життєдіяльності територіальних громад області, формування місцевих бюджетів тощо. Обговорюючи питання, голова комісії Микола Ганнущенко, депутати Микола Перепелиця, Михайло Стеценко, Ігор Супруненко відзначили важливу роль «Села полтавського» у формуванні громадської думки. Йшлося й про зростання рівня газетних публікацій, що позитивно позначилося на авторитеті видання серед передплатників і, відповідно, на тиражі газети. Однак депутати звернули увагу на необхідність збільшення критичних виступів газети, матеріалів, що містять журналістські розслідування, коментарі керівників державних структур, органів місцевого самоврядування, фахівців.

Депутат Володимир Козуб вніс пропозицію створити концепцію взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування зі ЗМІ, яка сприяла б дієвому вирішенню проблем, що порушуються у журналістських матеріалах.

Інформацію редакції газети «Село полтавське» комісія взяла до відома та рекомендувала головному управлінню інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації вийти з пропозицією до голови облдержадміністрації, депутата обласної ради Олександра Удовіченка та голови обласної ради Івана Момота про зустріч із керівниками обласних ЗМІ, на якій розглянути питання щодо взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, засобів масової інформації у реалізації державної політики на Полтавщині, забезпеченні життєдіяльності територіальних громад області.

Депутати також розглянули стан і перспективи розвитку інфраструктури обласної державної телерадіокомпанії «Лтава» та забезпечення населення області інформаційними послугами. Заступник генерального директора ОДТРК «Лтава» Олександр Шейко розповів, що телевізійним мовленням компанії сьогодні охоплено 79% території області, 88% населення. Поза зоною телесигналу «Лтави» залишаються Оржицький, Гребінківський, Пирятинський, Чорнухинський райони. Порівняно з 2005 роком кількість радіоточок в області скоротилася майже удвічі – до 140 тисяч одиниць. З огляду на приватизацію ВАТ «Укртелеком» дротове радіо взагалі може припинити своє існування. У перспективі «Лтави» – перехід від аналогового телебачення до цифрового, що покращить якість телесигналу. Виконуючи рекомендації профільної комісії обласної ради п’ятого скликання, підготовлено проект Програми розвитку обласного державного телерадіомовлення Полтавської ОДТРК «Лтава» на 2011 – 2013 роки.

Після обговорення депутати взяли  інформацію до відома та рекомендували профільному управлінню облдержадміністрації внести проект названої програми на розгляд обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.