Полтавщина

Начальник управління Олександр Дроботенко від імені керівництва Служби безпеки України та від себе особисто щиро привітав співробітників і ветеранів органів державної безпеки з 19-ю річницею створення СБУ. “Служба безпеки України є надійним інститутом захисту державного суверенітету, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного, науково-технічного й оборонного потенціалу України, законних інтересів держави та прав її громадян. Головна гордість Служби безпеки України – це особовий склад, який завжди виявляє глибоку порядність, витримку, працьовитість, стійкість та справжній патріотизм”, – наголосив Олександр Дроботенко.
Співробітників СБУ в Полтавській області привітали представники законодавчої та виконавчої гілок влади, колеги з інших правоохоронних органів. Кращим співробітникам за високі досягнення в службі було вручено почесні відзнаки облдержадміністрації, обласної ради та міськвиконкому, відомчі нагороди, чимало з них отримали чергові офіцерські звання, цінні подарунки та спеціальні відзнаки.
Начальник управління Олександр Дроботенко наголосив, що управління Служби безпеки України в Полтавській області завжди готове до широкого діалогу з громадськістю, подякував усім журналістам, громадським організаціям за підтримку національної спецслужби.

Полтавці – за чисте довкілля!

чудовою традицією стало проведення на Полтавщині, як і по всій Україні, щорічної акції з озеленення та благоустрою населених пунктів. Адже збереження й примноження зелених насаджень у містах і селах області – справа кожного з нас.
Ось і цього року Всеукраїнська акція “За чисте довкілля” розпочалася 28 березня і триватиме до 28 травня. Її метою є благоустрій і поліпшення санітарного стану існуючих та створення нових зелених зон, парків і скверів.
Кожен громадянин, посадивши дерево, зробить свій, хоч і маленький, але конкретний внесок у поліпшення екологічної ситуації рідного краю.

Вода вищої якості для миргородців

питна вода у курортному Миргороді якісна, м’яка, але містить багато фтору і солей. Така ж проблема характерна й для багатьох міст нашого регіону. Для того, щоб забезпечувати миргородців життєдайною рідиною з меншим вмістом фтору, при підтримці міської влади тут планують переобладнати кілька діючих свердловин. Втілення цих планів уже розпочалося. Нещодавно вступила в дію реконструйована свердловина на водозаборі № 2 КП “Миргородводоканал”, що забезпечує питною водою майже 80 відсотків населення міста. У перспективі – ще два подібних об’єкти. В планах – відкриття в місті бюветів із питною водою.
– Відтепер, щоб зняти проблему, воду з пластів двох водоносних горизонтів – Харківського і Бучакського – змішуватимуть у резервуарах на 2 тисячі кубічних метрів і вже поліпшену подаватимуть у систему водопостачання. Це зроблено в рамках програми “Питна вода”, – розповів міський голова Миргорода Сергій Соломаха.

Лані, качки, фазани…

у  мисливських угіддях області з року в рік збільшується популяція диких тварин. Так, за словами голови президії Полтавської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок Костянтина Боровика, науково обгрунтована чисельність дикого кабана – 900 голів, нині ж цих тварин в угіддях товариства – більше 2 тисяч.
На оптимальному рівні залишаються популяції практично всіх диких тварин, окрім зайця. Головні причини скорочення чисельності цього виду – використання широкозахватних механізмів при веденні польових робіт без урахування інтересів фауни, застосування отрутохімікатів, а також спалення стерні та сухої трави.
Для поповнення мисливських угідь дичиною минулого року господарствами товариства було завезено 10 ланей, 2 муфлони, 10 байбаків, 60 диких качок та 50 фазанів. Крім того, диких звірів в угіддях товариства майже цілий рік підгодовують спеціально заготовленими кормами – коренеплодами, сіном, силосом.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.