Протистояти викликам часу

Констатувалося, що в області організовано систему заходів інформування населення з питань охорони здоров’я та профілактики захворювань, адже кожен має усвідомлювати небезпеку, яку несе туберкульоз, і знати, як від нього уберегтися. Цим питанням було присвячено засідання ради з гуманітарного розвитку, розширену науково-практичну конференцію, відповідні заходи в районах області. Активно залучаються засоби масової інформації. Фахівці прагнуть максимально урізноманітнити форми і методи інформування людей.
Захворюваність на туберкульоз в області зменшується, і нині її показники нижчі середніх по Україні. Зменшилася і смертність. Однак підстав для заспокоєння немає – епідеміологічна ситуація залишається складною. Тому особливого значення набувають профілактичні огляди. Охоплення ними в області утримується на високому рівні. План діагностики виконується краще, ніж у попередні роки. Відповідною вакциною лікувальні заклади повністю забезпечені.
Підбиваючи підсумки обговорення питання, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко зазначив, що подолання проблеми туберкульозу можливе лише спільними зусиллями органів влади, медиків, громадськості та засобів масової інформації. Він висловив стурбованість щодо зволікань із введенням в експлуатацію наступної черги обласного протитуберкульозного диспансеру.
На апаратній нараді йшлося також про стан укладання договорів оренди та виплати орендної плати за використання земель власників земельних паїв. На Полтавщині виплата орендної плати складає майже 99 відсотків, що є найкращим показником в Україні. Середній її розмір – 432 гривні за один гектар. Найбільша орендна плата – в Машівському (794 гривні за 1 га) та у Великобагачанському (508 грн) районах. Торік у рахунок орендної плати селяни отримали 467,8 млн грн. І все ж орендні відносини потребують подальшого вдосконалення, у тому числі й щодо правового регулювання, як і посилення контролю за погашенням заборгованості з орендної плати, наголошували учасники наради.
З обговорюваних питань дано відповідні доручення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.