Оцінка земель збільшує надходження до бюджетів

Депутати розглянули підсумки виконання Програми створення сприятливих умов для стабілізації та розвитку галузі тваринництва на 2006–2010 роки. Як повідомив начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, з огляду на те, що програма впроваджувалася в умовах диспаритету цін на сільськогосподарську продукцію та матеріально-технічні ресурси, нестабільної цінової ситуації на ринку тваринницької продукції, досягти запланованих результатів по збільшенню поголів’я не вдалося. На початок нинішнього року в усіх категоріях господарств налічувалося 275,2 тис. голів ВРХ, що становить 52% до показників програми. Втім, завдяки її заходам в області розпочато застосування промислових технологій отримання продукції тваринництва, зросли обсяги виробництва молочної сировини високого гатунку. Цю інформацію комісія взяла до відома. Також розглянуто та схвалено проект обласної Програми розвитку галузі тваринництва на 2011– 2015 роки.
Розглянувши питання про пооб’єктний перелік робіт з охорони земель, витрати на яких підлягають компенсації за рахунок коштів обласного бюджету, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, комісія рекомендувала головному фінансовому управлінню ОДА погасити кредиторську заборгованість за виконані у 2010 році роботи.
Про проблемні питання фінансування робіт із розмежування земель державної та комунальної власності депутатам доповів начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий. За його словами, з 1998 року нормативна грошова оцінка земель проведена у 1775 населених пунктах області, що становить 95% від їх загальної кількості. В нинішньому році термін дії нормативної грошової оцінки закінчується по 1087 населених пунктах, що зумовлює необхідність її повторного проведення. Проте очільники територіальних громад не поспішають це робити, посилаючись на відсутність коштів у місцевих бюджетах. Загалом на проведення цих робіт в області потрібно 2,5 млн грн. За розрахунками фахівців, повторна нормативна грошова оцінка земель збільшить відповідні надходження до місцевих бюджетів на 25–30%.
На пропозицію депутата Валерія Капленка комісія рекомендувала місцевим радам, у яких закінчується термін дії нормативної грошової оцінки земель, укласти договори на проведення робіт з повторної оцінки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.