Будівництво, охорона довкілля – серед пріоритетів

Під час обговорення питання про затвердження регіональної Програми технічного і фінансового забезпечення, подальшого збереження, вдосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Полтавської області на період до 2015 року Володимир Марченко висловив зауваження стосовно запропонованих кошторисних розрахунків її заходів. Комісія рекомендувала управлінню з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації доопрацювати проект цієї програми.
Конкретні пропозиції депутатів також стосувалися проекту сесійного рішення про продовження терміну дії обласної Програми будівництва підвідних газових мереж до сільських населених пунктів Полтавської області на 2008 – 2010 роки до кінця 2012 року. Зокрема депутат Ігор Сірик запропонував включити до проекту програми будівництво підвідного газопроводу до сіл Квіткове, Сапожине, Нижні Вільшани Тростянецької сільської ради Полтавського району, депутат Петро Маник вніс пропозицію враховувати зростання вартості матеріалів та робіт при визначенні обсягів фінансування по об’єктах.
Підбиваючи підсумки засідання, Іван Момот зазначив, що до головного фінансового управління облдержадміністрації надійшло бюджетних запитів на загальну суму понад 111 мільйонів гривень. На жаль, задовольнити їх повною мірою неможливо. Серед пріоритетних напрямків фінансування з обласного бюджету визначено такі галузі: охорона здоров’я, соціальний захист населення, житлово-комунальне господарство, капітальне будівництво. Стабільний розвиток економіки області дає надію на перевиконання обласного бюджету за І півріччя та отримання додаткових коштів для вирішення нагальних питань, підкреслив Іван Момот.
* * *
Постійна комісія з питань екології та раціонального природокористування на своєму засіданні розглянула Перелік природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища області в 2011 році, підготовлений Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в області та внесений до проекту порядку денного чергової сесії обласної ради головою облдержадміністрації Олександром Удовіченком. У засіданні, яке вела голова комісії Тетяна Корост, взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль.
 Як повідомив перший заступник начальника Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Анатолій Мосейчук, на фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища області у 2011 році подано 132 запити на майже 72 млн грн. На фінансування заходів зі збереження довкілля Полтавщини планується спрямувати понад 17 млн грн.
Депутати проаналізували природоохоронні заходи по напрямках фінансування, заслухали головних розпорядників коштів та фінансистів, узгодили технічні моменти. Свої пропозиції по фінансуванню з фонду охорони навколишнього природного середовища області висловили депутати Іван Панасенко, Олег Овчарь, Віктор Скочко, Іван Коваль, Іван Гальченко, Сергій Полупан, Віктор Кордубан. Йшлося про збільшення обсягів фінансування робіт зі створення і вирощування лісових насаджень на землях державного лісового фонду і землях сільських і селищних рад ДП «Кременчуцьке лісове господарство», з будівництва споруд по припиненню скидання неочищеної дощової води центральної частини міста Кременчука у Дніпродзержинське водосховище, фінансове забезпечення будівництва полігона твердих побутових відходів у Шишаках тощо. Зважаючи на обмежені фінансові можливості фонду, перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко запропонував оприлюднені депутатами пропозиції направити в облдержадміністрацію для вивчення та врахування і підкреслив, що кожна територія заслуговує на об’єктивне ставлення обласної влади до її проблем, і право депутата – порушувати ці проблеми перед владою.
На важливості дольової участі місцевих бюджетів у вирішенні природоохоронних проблем, пріоритетності фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища області об’єктів спільної власності територіальних громад області, завершенні раніше розпочатих екологічних робіт наголосив заступник голови обласної ради Володимир Марченко. Депутат Іван Панасенко запропонував комісії провести грунтовний аналіз використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища області у минулому, 2010-му, році.
Перелік природоохоронних заходів для фінансування з фонду охорони навколишнього природного середовища області в 2011 році комісія схвалила та рекомендувала внести його на розгляд сесії обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.