· ПОЛТАВЩИНА

Створення страхового фонду – ще одна проблема для архівних установ. Оригінали давніх документів для користування відвідувачам видавати заборонено – потрібно робити копії на паперових чи електронних носіях. На жаль, необхідного обладнання й апаратури в архівістів немає. На колегії йшлося й про те, що державні архівні установи потребують належним чином обладнаних приміщень, відсутність яких є чи не найбільшою проблемою.
На зібранні було підбито підсумки роботи за минулий рік, визначено пріоритети діяльності.

"Масляна, Масляна, яка ж ти мала…"

У Прощену неділю, яка завершує Масляний тиждень, у Полтаві, а також у районах та містах області відбулися народні гуляння. Цього дня, за звичаєм, усі просили один в одного прощення, а також проводжали зиму й зустрічали весну.
На майдані поблизу Полтавського українського академічного музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя розгорнулося яскраве театралізоване дійство. Полтавців і гостей міста привітав зі святом міський голова Полтави Олександр Мамай. Учасникам дійства дарували своє мистецтво професійні й аматорські творчі колективи. Всі охочі брали участь у різноманітних конкурсах, водили хороводи, а також пригощалися млинцями, варениками із сиром, маком, медом, запашною випічкою…
Нині у православних християн триває Великий піст – пора смирення, духовної підготовки до Свята свят – Воскресіння Господнього.

Реалії та перспективи

Шляхи вдосконалення і поліпшення якості туристичних послуг у нашому краї визначали учасники науково-практичної конференції "Екскурсійна діяльність – реалії та перспективи", яка пройшла у Полтавському краєзнавчому музеї.
Зокрема було зазначено, що для покращення туристичного обслуговування необхідно збільшити кількість екскурсоводів, яких нині лише 162 особи. На даний час в області діє спеціальна акредитаційна комісія з видачі дозволів на здійснення туристичного супроводу. Як повідомила начальник відділу з питань туризму і курортів ОДА Лариса Оніщук, із 10 березня в області розпочалися курси для підготовки та перекваліфікації екскурсоводів і підготовки волонтерів, щоб забезпечити надання якісного туристичного супроводу та екскурсійного обслуговування в області. Це особливо актуально напередодні проведення Євро-2012.
Учасники конференції також підбили підсумки екскурсійної діяльності за 2008–2010 роки.
Організаторами науково-практичної конференції були відділ з питань туризму і курортів ОДА та громадська організація "Спілка екскурсоводів Полтавщини".

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.