На поклоніння Пресвятій Богородиці – у Козельщину

130 років тому Владичиця явила Свій образ людям як ще один знак Свого заступництва й покровительства. Як відомо, ікону італійського письма привезла до Росії одна з придворних дам імператриці Єлизавети у ХVIII ст. Одна з наступних власниць вийшла заміж за писаря Війська Запорозького на прізвище Сіромаха – так ікона потрапила в Україну. В ХІХ ст. святиня була вже сімейною реліквією Капністів, які мешкали в Козельщині. Саме тут Богородиці було угодно прославити образ: після щирої молитви перед ним зцілилася хвора на невиліковну недугу дочка Капністів Марія. Скільки чудес було явлено по тому, знає тільки Сама Цариця неба й землі. Історія зазвичай доносить до загалу лише дещицю подібних випадків.
Богослужіння на честь Козельщанської ікони очолив тимчасово керуючий Кременчуцькою єпархією Високопреосвященніший архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. З хлібом-сіллю зустрічала Владику й духовенство Полтавської та Кременчуцької єпархій настоятельниця святої обителі ігуменя Варсонофія.
Серед гостей обителі того дня були голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, представники влади районів і міст Полтавщини. Привітавши віруючих зі святом, Олександр Удовіченко побажав усім благодатної допомоги Покровительниці землі Полтавської.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.