Допомога з Європи

Саме тому все частіше у різних українських містах з’являються автофургони від благодійних організацій чи громадських об’єднань з вкрай необхідним для наших пацієнтів вантажем. Так, у Кременчуці з початку року таку допомогу від своїх традиційних партнерів отримали декілька лікувальних закладів. Насамперед йдеться про благодійну організацію Святої Марії Ейшендорф із німецького міста Райне, яку тісна дружба пов’язує з Кременчуцьким обласним госпіталем для інвалідів Великої Вітчизняної війни, очолюваним Миколою Литвиненком. Цього разу в розпорядження госпіталю німецькі благодійники передали вантаж на загальну суму 1,7 млн грн, забезпечивши ще й розмитнення та доставку в Україну. З Німеччини надійшли миючі засоби, пральні порошки, різноманітні операційні інструменти, перев’язочний матеріал, білизна, холодильники, мікрохвильові печі…
Разом із тим, зважаючи на складну ситуацію, в якій опинився Кременчуцький онкодиспансер, колектив госпіталю, за згодою керівника благодійної організації Святої Марії Ейшендорф Йожефа Куберека, вирішив поділитися з цим закладом гуманітарною допомогою. Справа в тому, що минулого року Йожеф Куберек під час відвідин Кременчука за ініціативи Миколи Литвиненка побував у онкодиспансері й був надзвичайно вражений тим, у яких непристосованих умовах доводиться перебувати пацієнтам. Відтоді у Німеччині розпочався збір гуманітарної допомоги і для цього лікувального закладу.
Ще один гуманітарний вантаж на мільйон гривень від благодійних християнських фондів Швеції отримала третя міська лікарня Кременчука. Сюди надійшли скальпелі, ножиці, затискувачі, апарати для вимірювання тиску, ртутні термометри, бинти, багатофункціональні ліжка, стерилізатори, білизна, медичні халати. Як стверджує головний лікар закладу Вадим Українець, все це абсолютно нове. Щоправда, для доставки цінного вантажу місту довелося залучити 40 тис. грн спонсорських коштів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.