Від боротьби – до викорінення

– Нині найголовніше завдання – завершити будівництво третьої черги стаціонарного корпусу обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, – підкреслив заступник голови облдержадміністрації, голова координаційної ради Олександр Коваль.
Начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак підкреслив, що у минулому році показник захворюваності на туберкульоз вдалося знизити на 6 відсотків. Якщо у 2009 році він становив 56 на 100 тисяч населення, то у 2010-му – 52,9, тоді як в Україні – 68,4. Показник захворюваності серед дітей до 14 років у минулому році був найнижчим за останнє десятиліття. Він становив 2,1 на 100 тисяч дитячого населення (в Україні – 7,8).
У березні на Полтавщині стартував місячник боротьби з туберкульозом під гаслом "На шляху до подолання туберкульозу: від боротьби до повного викорінення". Про заходи, які заплановані у його рамках, доповів головний лікар Полтавського обласного клінічного протитуберкульозного диспансеру, секретар координаційної ради Володимир Печериця.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.