Лауреати премії імені Володимира Малика

Ювілейна дата народження письменника співпадає ще з одним ювілеєм – десятиріччям літературно-мистецької премії імені Володимира Малика, заснованої в 2001 році на пропозицію благодійного фонду "Слово" його імені, який очолює син письменника – лікар і творча людина Олександр Сиченко, та редакції газети "Лубенщина".
За час існування премії її авторитет, горизонти впливу поширилися не лише на Полтавську область, а й на всю Україну. Адже серед лауреатів є письменники, краєзнавці, митці з багатьох регіонів нашої держави.
Цими днями відбулося засідання журі з присудження премії імені Володимира Малика. Відкрив і вів засідання його голова, керуючий справами виконкому Лубенської міської ради Валерій Даценко. Секретар журі, директор краєзнавчого музею Тамара Дяченко сказала своє слово про кожного автора та роботи, подані на конкурс. Високу оцінку творам письменниці Раїси Плотникової, поета Олександра Печори, краєзнавця з Полтави Володимира Мокляка, художника Володимира Семенюти дав заступник голови журі Олександр Сиченко. Свої думки щодо ідейно-художнього рівня робіт висловили члени журі Юрій Литовченко, Ольга Хало, Ніна Малій, Інна Скиба та інші. Після обговорення відбулося таємне голосування. За його підсумками звання лауреатів присвоєно:
* у номінації "Література і публіцистика" – Раїсі Плотниковій за книгу "Обличчям до полум'я", Олександру Печорі  за книги  поезій "Повстали приспані тривоги" та "Яблуко на вітрах";
* у номінації "Краєзнавство і народна творчість" – Володимиру Мокляку за книги "Полтавщина козацька", "Полтавський полк", "Джерела з історії Полтавського полку", т. 1, 2;
* у номінації "Мистецтво і монументальна скульптура" – Володимиру Семенюті  за творчий доробок у жанрі живопису та графіки, Антоніні Лоїк за авторську та виконавську діяльність у жанрі пісенної творчості.
Дипломантами конкурсу стали Лідія Черпакова, Світлана Солона, Анатолій Кононович, Валентина Шуть, Аліна Савченко, Юлія Устименко, Ніна Дорошенко.
З нагоди 90-річчя Володимира Малика та вручення (вже вдесяте) премії його імені у Лубнах відбудеться велике літературно-мистецьке свято, в якому візьмуть участь лауреати попередніх років, літератори, митці з Полтави й інших міст. Присутні переглянуть відеофільм, присвячений Володимиру Малику. Буде влаштована виставка робіт лауреата премії Володимира Семенюти, фотографій дипломанта Ніни Дорошенко.
Премія цього року рішенням сесії Лубенської міської ради збільшена до 3000 гривень. Свято відбудеться у день народження письменника – 21 лютого – в районному Будинку культури, початок – о 13-й годині, а 19 лютого відбудеться районне свято, на яке прибудуть письменники, митці з Києва. Ювілей нашого видатного земляка буде відзначено і в столиці, в Національній спілці письменників України (10 березня). На цьому святі побувають і лубенці.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.