Як на льоду не потрапити в біду

Тоді на відірваній  крижині опинився 63-річний рибалка. Незабаром біля Градизька Глобинського району на відірваній крижині на Кременчуцькому водосховищі дрейфувало вже шість рибалок. З крижини, яку віднесло від берега на 2 км, рятувальники знімали їх за допомогою човна. Всі любителі зимової риболовлі були врятовані й транспортовані на берег.
– Щоб уникнути трагічних випадків і прикрих ситуацій на льоду, пам'ятайте, – радять працівники управління з питань надзвичайних ситуацій ОДА, – що для однієї людини безпечним є лід синюватого або зеленуватого відтінку товщиною понад 7 см, а для групи людей – 15 см. Лід блакитного кольору – найміцніший, а білого – крихкий.
Пробивати ополонки слід на відстані не ближче, ніж 4–5 метрів одна від одної. Не можна ловити рибу поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. У разі відриву криги ні в якому разі не можна панікувати. Не можна наближатися до краю крижини.
Рятувальники також радять: якщо у вас на очах під лід провалилась людина, повідомте, що йдете на допомогу. Наближайтесь до ополонки поповзом, широко розкинувши руки. Не підповзаючи до краю криги, подайте потерпілому палицю, шарф чи щось подібне і витягніть його на лід. Витягши постраждалого на лід, укрийте його від вітру і якнайшвидше доставте в тепле місце.
В екстрених випадках дзвоніть за номером 101!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.