Освіта

– Окрім атестата про середню освіту, – розповідає директор цього навчального закладу В’ячеслав Кльоз, – випускники опановують ще й професії оператора комп’ютерного набору та водія категорій “В” і “С”. Для цього маємо два сучасних кабінети інформатики, легковий автомобіль, три вантажівки і автобус. Є у нас і дві теплиці, де учні займаються дослідницькою діяльністю та вирощенням квітів і лікарських рослин.
– У нас талановиті школярі, – стверджує вчитель англійської мови Валентина Шкіль. – Торік у мене було чотири переможці у різних секціях МАНу. Вважаю, що працювати з обдарованими дітьми – один з найцікавіших і найвідповідальніших напрямків педагогічної діяльності. Взагалі за останні роки мені вдалося підготувати сімнадцять призерів творчих змагань обласного рівня.
Зіньківська спеціалізована школа І–ІІІ ступенів № 1 – єдиний навчальний заклад у районі та один із п’яти – в області, включений до Європейської мережі шкіл сприяння здоров`ю. Школа також бере участь в освітянському проекті “Олімпійська освіта в системі навчально-виховної роботи в загальноосвітніх навчальних закладах України”.
– Маємо три спортзали та власний стадіон, – говорить учитель фізичної культури Галина Путря. – У нас склалася вже давня добра традиція проводити змагання “Козацькому роду нема переводу”. Щороку їхня програма дещо змінюється, адже учні пропонують якісь нові вправи, і ми обов’язково враховуємо їхні побажання.
Наступним нашим співрозмовником став учень 11 класу Ігор Яценко:
– Мені вдалося здобути перші місця на районних олімпіадах із математики та інформатики. Точні науки я люблю і думаю займатися ними й надалі, адже збираюся вступити до Харківського національного університету радіоелектроніки на факультет програмної інженерії. Але паралельно займаюся й спортом.
– У нас створені всі необхідні умови, щоб школа нормально функціонувала, – продовжуємо розмову з директором В’ячеславом Кльозом. – Але є й проблема. Наш навчальний заклад, який розрахований на одну тисячу сто сімдесят шість місць, заповнений лише на третину.
– Минулий рік освітяни району закінчили з гарними показниками, – зазначає начальник Зіньківського районного відділу освіти Юрій Дахно. – Живим свідченням наших здобутків є численні випускники шкіл, які успішно навчаються у вузах Полтави, Києва, Харкова, інших міст України та навіть закордону. Втім, на жаль, демографічна ситуація у районі не зовсім втішна, що суттєво впливає й на освітянську галузь. Тому в школах щороку кількість учнів зменшується приблизно на двісті чоловік. Незважаючи на це, мережу загальноосвітніх закладів нам вдавалося поки що зберігати. Однак надалі без реорганізації ніяк не обійтися. Це реалії, які нам обов’язково треба буде враховувати у подальшій роботі.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.