Спортивний калейдоскоп

Колліна – найкращий арбітр світу

Куратор системи арбітражу в українському футболі Пьєрлуїджі Колліна визнаний Міжнародною федерацією футбольної історії та статистики (IFFHS) найкращим арбітром світу за останні 25 років. Італієць, який завершив кар'єру арбітра у 2005 році, набрав 86 балів. На другому місці – німець Маркус Мерк (66 балів), а на третьому – данець Кім Мільтон-Нільсен (62 бали).  

Лубенці – на п'єдесталі

У  Харкові та Севастополі завершилися міжнародні турніри з вільної боротьби. Вдало на цих змаганнях виступили і представники Полтавщини – спортсмени Лубенської ДЮСШ "Колос". Вихованці тренера Володимира Слинька повернулися з нагородами.
До Харкова з'їхалися дівчата із семи країн. У ваговій категорії до
60 кг Аліна Харченко виборола "бронзу". В Криму участь у престижних змаганнях узяли 120 спортсменів із України, Росії та Молдови. Юний лубенський атлет Іван Кравченко (вагова категорія до 29 кг) здобув нагороду найвищої проби.

Запозичили досвід

У  дніпропетровському спорткомплексі "Метеор" проходив XII турнір із тхеквондо ВТФ пам'яті заслуженого тренера України, першого президента Федерації тхеквондо ВТФ України Ігоря Петренка. Представники тринадцяти регіонів України (всього 19 команд і майже 80 спортсменів) виявляли сильніших у восьми вагових категоріях. Серед учасників – 24 майстри спорту України, 8 майстрів спорту міжнародного класу й один – заслужений майстер спорту. Честь Полтавщини захищали Дмитро Лизун (до 58 кг) і Віталій Красницький (до 68 кг). Перший виборов бронзову нагороду, а Віталій був лише п'ятим.
У загальнокомандному заліку перемогу святкували господарі змагань – перша команда Дніпропетровська, другими були спортсмени із Запоріжжя, а третіми – тхеквондисти з Києва. Наші ж земляки на цих змаганнях набули неабиякого досвіду. Попереду на них чекають відбірковий турнір, який відбудеться 12 лютого у Полтаві, а також чемпіонат України, що проходитиме в Харкові 6–9 березня.

За новими правилами

Учасники чемпіонату Полтавщини з пауерліфтингу, що завершився в обласному центрі, виявляли сильніших за новими правилами (у тім числі затверджено і нові вагові категорії), зміни в яких відбулися на початку цього року.
Тож рекорди спортсменам доведеться переписувати по-новому. Поки що це вдалося лише 15-річному кандидату в майстри спорту з Нових Санжар Віталію Касьяненку, який покращив свій же результат.
Чемпіоном області стала збірна Полтави, на другому місці – спортсмени з Комсомольська, а на третю сходинку піднялися одразу дві команди – із Котельви та Нових Санжар.

Підготувала Анна ГОНЧАРЕНКО.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.