Професіонал і його справа

Маючи вищу кваліфікаційну категорію за спеціальністю “Організація та управління охороною здоров’я”, Юрій Михайлович Попенко творчо й кваліфіковано підходить до розв’язання будь-яких проблем, яких у бюджетній лікарні завжди вдосталь. Так, після детального аналізу використання ліжкового фонду стаціонару в лікарні запровадили нові, більш раціональні, форми надання медичної допомоги дітям. Зокрема денні стаціонари хірургічного (на 28 ліжок) та соматичного (на 65 ліжок) профілів, стаціонари на дому.
– Усе це дозволяє максимально ефективно використовувати бюджетні кошти на лікування та реабілітацію хворих дітей, дітей-інвалідів в умовах організованого реабілітаційного відділення поліклініки, – наголошує Юрій Попенко. – Також велику увагу приділяємо залученню та раціональному використанню позабюджетних коштів, що дало можливість капітально відремонтувати відділення стаціонару та поліклінік, які обслуговують майже 27 тисяч дітей. Поліпшити матеріально-технічну базу лікарні, відкрити медичну бібліотеку з читальним залом.
Варто зауважити, що саме за ініціативою Юрія Попенка на базі дитячої лікарні проведено реконструкцію та створено централізовану пральню для медичних закладів Кременчука, що дає економію в рік близько 1,5 млн грн із міського бюджету.
Перебуваючи в постійно напруженому ритмі щоденної роботи, Юрій Попенко не забуває й про наукову роботу. Він є автором одного винаходу, 22 раціоналізаторських пропозицій, більше 40 друкованих наукових робіт, п’ять із яких опубліковано у зарубіжних виданнях. Ще 1996 року він обраний членом Асоціації хірургів Європи, а десять років тому – Асоціації дитячих хірургів Росії.
Маючи активну життєву позицію, Юрій Михайлович бере участь у громадському житті міста, був депутатом міської ради трьох скликань. Активно сприяє розвитку громадянського суспільства. При лікарні з 2006 року працює Піклувальна рада на громадських засадах.
За сумлінну роботу й вагомі здобутки його нагороджено грамотою Міністерства охорони здоров’я, а за особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування та активну депутатську діяльність – грамотою Полтавської облдержадміністрації. За активну громадянську позицію, гуманне й милосердне ставлення до людей, зокрема тих, що постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, Юрій Попенко відзначений медаллю “За заслуги”, а за участь у відродженні духовності та утвердженні Української Православної Церкви – орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня.
Днями Юрій Михайлович Попенко відзначив 60-річчя. “Зоря Полтавщини” щиро вітає ювіляра й зичить йому усіляких гараздів на ниві професійної діяльності та в особистому житті.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.