Абітурієнт-2011

Має свої особливості цього року і реєстрація на ЗНО, що зумовлено прийняттям закону України про збереження особистої інформації, який вступив у дію 1 січня. Реєстраційні документи кожен учасник ЗНО повинен надіслати поштовим зв'язком на адресу Харківського РЦОЯО не пізніше
28 лютого. Для оформлення заяви – реєстраційної картки можна скористатися комп'ютерною програмою, що спеціально розроблена в Українському центрі оцінювання якості освіти, знайти її можна і на сайті Харківського центру. В цьому абітурієнтам при потребі допоможуть і в пунктах реєстрації, які діють при полтавських вузах (Національний педагогічний університет імені В.Г.Короленка, університет економіки і торгівлі, державна аграрна академія, На-ціональний технічний університет імені Юрія Кондратюка) та в Кременчуці при Національному університеті імені Михайла Остро-градського і педагогічному училищі імені Антона Макаренка.
Кожен абітурієнт матиме змогу складати не більше п'яти тестувань. Іноземну мову для тесту можна вибрати тільки одну. Введено новий предмет – російська мова – для тих, хто обирає як фах російську філологію. Тестування з української мови та літератури обов'язкове для всіх учасників ЗНО.
Жодних змін не передбачається для тих, хто зареєструвався для проходження пробного тестування, яке проходитиме 2 та 9 квітня, – його проводитиме Дніпропетровський РЦОЯО. А в Харківському центрі всі бажаючі матимуть змогу взяти участь у безплатному тренувальному тестуванні. Обидва заходи допоможуть учасникам ЗНО не лише перевірити рівень своїх знань, а й дадуть їм необхідний досвід для проходження основного тестування, що дуже важливо, наголошує Олександр Сидоренко.
Вичерпну інформацію з питань ЗНО кожен зацікавлений може знайти на сайті Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти: www.zno-kharkiv.org.ua Телефони гарячої лінії: 057 7050656, 057 7050737. Адреса центру: 61077, м.Харків, пл. Свободи, 6, оф. 463.
Найважливіше сьогодні – не залишати на останні дні процес реєстрації, яка завершується опівночі 28 лютого. Тим паче, що в її ході можуть виникати проблеми, які доведеться вирішувати, а це забере певний час. Нині від полтавців на адресу Харківського центру надійшло лише 250 конвертів, а це дуже мало, наголошує його директор, адже, за прогнозами, у тестуванні візьмуть участь 9600 абітурієнтів. Це вдвічі менше, ніж минулого року, – така ситуація і в цілому в Україні.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.