Гостра проблема

Як зазначає начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Олексій Давидов, сміттєзвалище у приміському селі Піщане санкціоновано ще 1996 року, воно має площу 3,5 га й розташоване за 800 метрів від житлових будинків. Водночас найбільшою проблемою упродовж останніх років є перевантаження звалища й загорання деяких його ділянок. Їдкий дим, особливо влітку, викликає обгрунтовані нарікання мешканців села. Ситуацію ускладнює й те, що вкрай необхідне пошарове пересипання грунтом накопичених відходів із застосуванням важкої техніки, як того вимагає технологія, ніхто не проводить.
Коштів на облаштування сміттєзвалища у сільської ради немає, тому об’єкт передали в оренду приватному підприємцеві. Назвати його телефон у сільській раді відмовилися, поспілкуватися з сільським головою Олександром Красницьким також не вдалося через його очевидне небажання.
Тож із інших джерел стало відомо, що контроль з боку сільської ради щодо виконання взятих орендодавцем зобов’язань перебуває на неналежному рівні. А твердження про те, що звалище без дозволу наповнюють кременчуцькі вантажівки, викликає подив і риторичне запитання – а хто ж тоді там господар? Хоча в Кременчуці категорично заперечують причетність до завантаження піщанського звалища. Навіть під час ремонту Крюківського мосту в лівобережній частині міста було облаштовано запасний полігон для твердих побутових відходів.
Про все це під час засідання комісії говорили начальник Кременчуцького відділу охорони навколишнього природного середовища Олександр Кочубей, начальник міжрайонного управління водного господарства Юрій Глушко, начальник районного відділу ГУ МНС України в Полтавській області Сергій Великотрав, головний державний санітарний лікар району Василь Товстий.
Голова комісії, заступник голови райдержадміністрації Олександр Коваль, врахувавши зауваження та пропозиції фахівців, дав відповідні доручення щодо негайного впорядкування сміттєзвалища до належного стану.

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.