Полтавська марка

Завод заснували ще у 1940 році. Спочатку він спеціалізувався на ремонті дизельних двигунів. Наприкінці 1950-х підприємство перепрофілювалося на випуск оснащення для будівельних організацій, а з початку 1970-х тут було розпочато виробництво обладнання для тваринницьких ферм .
– З кінця 1990-х років основною спеціалізацією нашого підприємства є виробництво грунтообробної техніки – борін, культиваторів і запасних частин до них, – розповідає голова правління ВАТ “Галещина, машзавод”, депутат обласної ради Юрій Бульбаха. – Кожен із новостворених агрегатів ми називаємо іменами гоголівських героїв. Приміром, є у нас дискова борона “Солоха”, культиватори “Козак Пацюк” та “Вакула”. Тим самим ми пропагуємо й свій рідний край, адже нашими партнерами є не тільки полтавські та вітчизняні аграрії. Зараз саме й поновлюємо порушені економічною кризою традиційні ділові зв’язки з країнами близького і далекого зарубіжжя та дилерську мережу. Довелося пережити нелегкі часи. Офіційно ми скоротили тільки дев’ять посад, а ще близько сотні працівників розрахувалися через зменшення заробітної плати. Щоб втриматися на плаву, шукали індивідуальні підходи до клієнтів. І врешті-решт поступово вирівняли ситуацію. Нині обсяги виробництва досягли 70 відсотків докризового періоду. Вже розрахувалися з усіма боргами, а в минулому році вклали близько 700 тисяч гривень внутрішніх інвестицій у розвиток власного виробництва, придбавши необхідне обладнання. Зараз на підприємстві працює 400 чоловік. Взагалі наш завод входить до десятки кращих серед подібних йому в Україні. Техніка, яку виготовляємо, розроблена на рівні західноєвропейських аналогів і відповідає світовим стандартам. Вона – досконала, надійна, доступна за цінами.
– Дбаємо ми й про соціальну сферу селища, – приєднується до розмови голова профкому ВАТ “Галещина, машзавод” Антоніна Малик. – Для Галещини створили комунгосп. Наше підприємство – єдине, яке надало школам району різних необхідних їм матеріалів на суму 100 тисяч гривень. При потребі допомагаємо впорядковувати селище та проводити ремонти у будинках селян. А ще започаткували фестиваль дитячої творчості “Дорогу молодим”.
– І надалі шукатимемо нових партнерів, зміцнюватимемо свої позиції на ринку, працюватимемо на благо громади, – стверджує Юрій Бульбаха.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.