Культура

Втім, нинішній рік обіцяє стати для майбутнього бібліотеки вирішальним. На сесії районної ради виділили 25 тисяч гривень для виконання проектних робіт з реконструкції теплогенераторної, заміни котла та проведення ремонту в новому приміщенні закладу. Це стало доброю підмогою до того, що вже зроблено в попередні роки.
Працівники бібліотеки, до речі, намагалися пришвидшити переселення й уже уволю випробували себе у ролі майстрів-будівельників. Адже справді хочеться, щоб книги не лежали спакованими-незатребуваними в очікуванні кращих часів, а цілком заслужено "відпочивали" після побачень із читачем на ошатних поличках.
Загалом Машівська центральна районна бібліотека пропонує користувачам понад 20 тисяч книг та періодичних видань. Студенти штудіюють галузеву літературу. Ті ж, у кого навчання вже за плечима, цілком передбачувано  віддають перевагу сучасній белетристиці. Але, на жаль, це не є свідченням суттєвих надходжень до закладу  нових книг та періодики. Вони потрапляють сюди з обмінного фонду обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського, тож про можливості цілеспрямованих поповнень поки що не йдеться.
Однак  хоча б трішки поліпшити становище дозволяють кошти, які бібліотека отримує за надання платних послуг – 1 гривню 30 копійок  за добу сплачує читач, що бажає працювати з книгою не в читальному залі, а вдома. На кінець року працівники закладу вже мають можливість придбати за накопичену таким чином суму кілька десятків новинок.
Ця кількість не особливо впливає на наповнення фонду, але, звісно, читачу в бібліотеці завжди є що запропонувати й із вічних, класичних скарбів, які з часом стають тільки ціннішими. Для істинних поціновувачів справжня література ніколи не виходить із моди, так само, як і найприродніший спосіб "спілкування" з книгою – не через Інтернет, а гортаючи сторінку за сторінкою та відчуваючи енергетику, котрою наділяє її авторський зміст.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.