Традиції

…Учасників свята зустрічають казкові герої, разом із ними біля ялинки у
фойє ОЦЕВУМу діти поринають у пригоди інтермедійної вистави "Бременські музики" обласного академічного музично-драматичного театру імені М.Гоголя. Під чарівну музику з балету "Лускунчик" починається велике і яскраве  дійство у глядацькому залі.
Присутніх привітав голова облдерж-адміністрації Олександр Удовіченко:
– Новорічні свята розпочалися в усіх куточках нашого Полтавського краю.  Дорослі намагаються зробити багато добрих справ для маленьких полтавців, які з нетерпінням чекають Діда Мороза.  Зустрічаючи новий 2011 рік, ми всі живемо надією на краще, прагнемо, щоб було тепло в усіх будинках, добре навчалися діти, затишно їм велося у школах і дитсадках. В області відновлено 27 дитячих садків, відкрито 25 нових до-шкільних груп. Це добра тенденція і надія на те, що в селах і містах з'являтиметься більше малюків і держава матиме добрий завтрашній день.
– Прийшло найулюбленіше свято дітвори. Передаю  вітання від міського голови Полтави Олександра Мамая і бажаю всім вам бути здоровими, гарно навчатися, а в новорічну ніч знайти під ялинкою те, чого дуже-дуже чекаєте, – сказала секретар міської ради Оксана Деркач.  
А свято вирує далі. На сцену висипали маленькі сніжинки, зайченятка, ялиночки, сніговички – зимовий день розквітнув від яскравих костюмів танцюристів і співаків багатьох дитячих художніх колективів. Розважали малят і живі ялинкові прикраси – Тигреня, Годинник, Дзвоник і, звичайно, символи Нового року – Кролик і Кіт. Не обійшлося без привітань Діда Мороза і Снігуроньки. Діти побачили й виставу за мотивами казки "Аліса в країні чудес", яку підготували актори обласного академічного театру ляльок. Глядачі допомогли Алісі, Білому Кролику, Чеширському Коту й Козаку повернути білу гірлянду, яку викрали шпигуни злої Червоної Королеви, та зустріти Новий рік.
Гості й учасники свята одержали
солодкі подарунки й призи. Святкове дійство підготували фахівці головного управління освіти і науки, управління культури та відділу в справах сім'ї та молоді обласної державної адміністрації.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.