Суспільство

“Люби рідну землю, вона – годувальниця наша, поважай людей, які на ній працюють”, – так свого часу навчали Володимира його батько й мати – прості селяни. І він міцно засвоював і закріпляв на практиці ту батьківську науку. Спочатку – вдома, по господарству, а років з дванадцяти – і в місцевому колгоспі, де носив воду жниварям, пас громадську худобу.
– З вибором професії довго не вагався, вступив до Хомутецького зооветеринарного технікуму, – розповідає Володимир Григорович. – Потім був Полтавський сільськогосподарський інститут, а трудову діяльність розпочав у рідному районі головним зоотехніком одного з колгоспів.
Була в його житті й партійна робота, працював і в органах виконавчої влади, та, як нині зізнається, душа просилася до землі. У 1994 році Володимира Несена призначили директором радгоспу “Оржицький”. Нелегкі то були роки, надто для сільськогосподарського виробництва, коли, щоб вижити, чимало агроформувань пускали під ніж худобу.
В “Оржицькому” зберегли все. Зберегли і примножили. Адже Володимир Григорович, створивши команду фахівців, працював на перспективу. Паралельно з основним виробництвом тут проводили газифікацію населених пунктів, розбудовували їхню інфраструктуру. Тож колишній радгосп, а нині – агрофірма “Оржицька”, потужне й перспективне сільгоспформування, зустрічав 80-річчя з часу заснування вагомими здобутками. Учасників урочистостей із цієї нагоди вітали народний депутат України Сергій Гордієнко, генеральний директор корпорації “Укртваринпром” Сергій Гнатюк, голова Оржицької райдержадміністрації Григорій Рибачов, голова районної ради Володимир Карлов, партнери, колеги, друзі, односельці…
У вітальних словах наголошувалося, що нинішні досягнення агрофірми “Оржицька” (господарство є племзаводом із розведення свиней м’ясних порід і племзаводом із розведення корів української чорно-рябої молочної породи, тут утримують понад 3,6 тис. голів свиней і 2,5 тис. голів ВРХ, надої молока на кожну фуражну корову цього року становлять 6,7 тисячі кілограмів, допомагають місцевим школам, дитсадкам, ФАПам, сільським клубам) – то значна заслуга директора сільгосппідприємства Володимира Несена, створеної ним команди однодумців і всього трудового колективу агрофірми. Як і годиться на святі, були тут квіти, подарунки й почесні відзнаки, грошові премії кращим працівникам господарства. Не залишилися поза увагою й ветерани агропромислового виробництва, такі, як найстарший житель Тарасенкового, 91-річний Микола Коршун.
Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять про тих, хто загинув на фронтах Великої Вітчизняної війни, хто помер у роки голодомору, поклали квіти до пам’ятника загиблим воїнам. Було перегорнуто сторінки історії села й становлення господарства. Черговий, яскравий рядок у його біографії пишуть нинішні трудівники агрофірми “Оржицька”.
Святковий настрій присутнім створювали майстри сцени сільських і районного Будинків культури, учні місцевих ЗОШ.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.