Прес-конференції

Він нагадав, що у новому, шостому, скликанні облради працюють 120 депутатів, які представляють 11 політичних сил. Дві третини з них – новообрані, інші ж мають досвід депутатської діяльності. За результатами волевиявлення до обласної ради обрано 56 депутатів від Партії регіонів, 19 депутатів – від Всеукраїнського об'єднання “Батьківщина”, 10 депутатів – від партії “Совість України”, 8 – від “Фронту Змін”, по 7 депутатів – від КПУ та СПУ, 6 депутатів – від партії “Сильна Україна”, 3 депутати – від Народної партії, 2 депутати – від “Нашої України” та по одному – від Селянської партії України й УНП. Серед депутатів – 11 жінок. Якщо у минулому скликанні в обласній раді не була представлена половина районів, то в нинішньому депутати не проживають тільки у двох районах – Машівському та Чутівському. Решта районів і міст представлені. Кількість постійних комісій обласної ради збільшено з 10 до 13 комісій. Акцент зроблено на ключові галузі, тому виокремлено комісію з питань житлово-комунального господарства, з питань соціального захисту населення та з питань молодіжної політики, спорту й туризму.
– Вважаю, за останній рік було зроблено чимало, – наголосив Іван Момот. – Проведено капітальний ремонт будинків-інтернатів, завершено першу чергу реконструкції обласного академічного музично-драматичного театру імені Гоголя, здійснено низку інших заходів. Окрім коштів із обласного бюджету, було залучено 40 мільйонів гривень субвенцій із Державного бюджету. На наступний рік ми подали свої пропозиції щодо фінансування соціального розвитку окремих об’єктів області на суму, що складає понад 220 мільйонів гривень. Передусім їх плануємо використати на третю чергу будівництва протитуберкульозного диспансеру в Полтаві, Лохвицької лікарні, другої черги реконструкції обласного академічного музично-драматичного театру імені Гоголя.
Голова обласної ради повідомив, що нині на Полтавщині діє 60 обласних програм, затверджених обласною радою. Але вже у наступному році їх залишиться 29. Дія інших припиниться, оскільки вони приймалися на термін до 2010 року.
– Ми поставили перед депутатами, комісіями облради, їхніми головами завдання проаналізувати виконання попередніх програм і, за необхідності, розглянути та прийняти нові. Подавати їх можуть як самі депутати, так і облдержадміністрація. Але ми повинні бачити зацікавленість місцевої влади, управлінь, які працюватимуть по тій чи іншій програмі, до залучення коштів не тільки із обласного бюджету, а й з інших джерел.
– Іване Михайловичу, відчуваєте позитив від збільшення кількості депутатів обласної ради? Під час дискусій політична складова присутня чи вдається обходитися без неї?
– Зрозуміло, що працювати стало трохи складніше. Адже депутатів побільшало, а апарат обласної ради залишився кількісно таким же, як і раніше. Більшу частину депутатів обрано вперше. У деяких питаннях їм ще треба розібратися. Але вважаю це великим позитивом, бо на проблеми вони подивляться свіжим поглядом, можливо, підкажуть те, чого не помічаємо ми. Політизації обласної ради на сьогодні не існує. Депутати налаштовані на конкретну роботу. Вже склалася нормальна співпраця з усіма керівниками фракцій. Розумію, повинна бути й опозиція, яка має іншу думку на певні речі. Будемо прислухатися до неї. Головне, щоб уся наша спільна робота спрямовувалася на поліпшення добробуту громади.
– Вашим кредо на виборах було об’єднання патріотів Полтавщини. Чи вдалося це зробити?
– Вертикаль влади сформовано. І на сьогодні вже не суттєво, хто від якої партії прийшов, важливішим є те, як він збирається вирішувати конкретні проблеми своїх виборців. Відтак обласна рада не повинна перетворитися у майданчик для політичних баталій. Вона має залишатися органом, який працюватиме для людей. Думаю, усі 120 наших депутатів – це патріоти Полтавщини.
– Які основні пріоритети обласної ради окреслено на наступний рік?
– Усе позитивне в роботі, напрацьоване нашими попередниками, а таким я й себе вважаю, бо був депутатом обласної ради попереднього скликання, необхідно продовжувати. У 2011 році обласна рада акцентуватиме увагу на соціальному захисті людей. Серед пріоритетів будуть питання медицини, освіти, культури, науки та молодіжної політики.
На прес-конференції голова обласної ради Іван Момот зупинився й на ситуації в державі, пов’язаній із прийняттям нового Податкового кодексу. На його думку, було помилкою недостатнє обговорення положень кодексу, що викликало протест із боку підприємців, котрі працювали на єдиному податку. Тому, впроваджуючи Пенсійну реформу, наголосив Іван Момот, влада зацікавлена у її широкому обговоренні.
Він також повідомив, що нині тривають переговори про обмін делегаціями між полтавськими акторами та акторами Російського державного академічного театру драми імені Пушкіна із Санкт-Петербурга.
На запитання про те, як збирається відзначити Новий рік, голова обласної ради відповів, що це свято традиційно зустріне у колі родини.

Анатолій ВАСЕВИЧ
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.