У постійних комісіях обласної ради

Про основні підходи до формування обласного бюджету на наступний рік, проблеми та пропозиції стосовно шляхів їх вирішення доповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. Він, зокрема, зазначив, що обласний бюджет 2011 року буде напруженим, вимагатиме жорсткого режиму економії фінансових ресурсів, скорочення не першочергових видатків, оптимізації мережі бюджетних установ. Основним пріоритетом обласного бюджету буде забезпечення видатків на захищені статті.
Комісія також заслухала та взяла до уваги інформацію головних розпорядників коштів обласного бюджету – управлінь облдержадміністрації – щодо підсумків роботи за 2010 рік галузей освіти і науки, фізичної культури і спорту, сім'ї і молоді, охорони здоров'я, культури, соціального захисту населення та бюджетних запитів на 2011 рік.
На пропозицію депутата Юрія Шляхового головним розпорядникам коштів рекомендовано надати порівняльні таблиці фактичних видатків по галузях у 2010 році та прогнозованих видатків на наступний рік.
Депутати також підтримали пропозицію голови комісії Валерія Пархоменка рекомендувати головним розпорядникам коштів спрямовувати не менше 50% капіталовкладень по галузях на заходи з енергозбереження; погоджувати видатки бюджету розвитку (капітальні вкладення) та видатки, що спрямовуються на книговидання, культурно-мистецькі й спортивні заходи, на потреби громадських організацій, із профільними комісіями обласної ради та постійною комісією з питань бюджету та управління майном.
Про Програму економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2011 рік та обласну Програму економічних і соціальних реформ на 2010–2014 роки "Успішна Полтавщина – заможна територіальна громада. Будуємо разом", проекти яких передбачається внести на розгляд другої сесії обласної ради, доповіла начальник головного управління економіки облдержадміністрації Олена Адамович.
***
Відбулося перше, після організаційного, робоче засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, яке провів голова комісії Анатолій Олійник. Депутати взяли до відома проект Регламенту Полтавської обласної ради шостого скликання. Із врахуванням зауважень і пропозицій депутатів Тетяни Устименко, Тамари Дорохіної та Сергія Полупана затверджено план роботи комісії на 2011-й рік.
Підтримано рекомендований Анатолієм Олійником алгоритм наступної діяльності комісії, серед основних аспектів якого – документальний та з виїздами на місця моніторинг стану справ у підвідомчій галузі та у відповідних закладах і установах, аналіз виконання діючих програм та проектів на перспективу, визначення пріоритетних об'єктів для концентрованого докладання фінансових зусиль й унеможливлення розпорошення коштів обласного бюджету. Обговорено й низку практичних питань стосовно реалізації членами комісії своїх депутатських повноважень.
***
Голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я Михайло Виноград провів засідання очолюваної ним комісії. Депутати розглянули план роботи постійної комісії на 2011 рік, заслухали інформацію в.о. начальника головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Юрія Курилка про виконання обласних галузевих програм, медикаментозне забезпечення населення області та лікувальних установ, перспективи фінансового забезпечення потреб галузі.
На початку наступного року депутати планують розглянути такі питання: про реформування охорони здоров'я, завершення будівництва другої черги обласного протитуберкульозного диспансеру, стан захворюваності населення на ГРВІ тощо.
Також у ході засідання депутати обговорили та схвалили проект Регламенту Полтавської обласної ради шостого скликання.

***

Постійна комісія обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку на засіданні, яке провів голова комісії Дмитро Хрістов, розглянула профільні обласні програми. В роботі засідання комісії взяв участь голова обласної ради Іван Момот.
У виступах представників управлінь МВС та МНС України в області, державної судової адміністрації, управління юстиції в області, управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи  йшлося про виконання заходів обласних програм із профілактики правопорушень, розвитку та  безпеки дорожнього руху, правової освіти населення, організаційного забезпечення діяльності судів, пожежної безпеки, рятування громадян на водних об'єктах.
Зважаючи на наслідки фінансово-економічної кризи, більшість програм була профінансована з обласного бюджету не в повному обсязі. Втім, як зазначили доповідачі, впровадження програм не тільки дало змогу поліпшити матеріальну базу правоохоронних органів, судів, пожежної охорони, служби порятунку на воді, а й сприяло забезпеченню законності та громадського порядку, правової освіти громадян, зменшенню кількості ДТП, збереженню життя і здоров'я людей.
Депутати також обговорили та погодили проект Регламенту обласної ради шостого скликання, план роботи комісії на 2011 рік.

***

Засідання постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва та інвестицій за участю першого заступника голови обласної ради Володимира Онищенка провів голова комісії Микола Данилейко.
Керівники профільних управлінь облдержадміністрації поінформували депутатів про стан реалізації ряду галузевих програм, затверджених обласною радою попереднього скликання.
Зауваження і пропозиції, висловлені депутатами Володимиром Онищенком, Миколою Данилейком, Юрієм Бульбахою, Олександром Тимохою, Геннадієм Коваленком, Анатолієм Трефіловим, Віктором Бондаренком, переважно стосувалися встановлення і розширення багатовекторної співпраці Полтавщини з Московською і Ленінградською областями РФ, сприяння місцевому виробництву обладнання і машин для харчової та переробної промисловості, скорочення і спрощення дозвільних процедур та іншого.  Також на зібранні було затверджено план роботи комісії на 2011-й рік та узято до відома й рекомендовано внести на розгляд сесії проект Регламенту Полтавської обласної ради шостого скликання.

***

На засіданні постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування, яку провела голова комісії Тетяна Корост, розглянуто виконання екологічних програм та ефективність використання коштів фонду охорони навколишнього природного середовища області в 2010 році. У роботі комісії взяли участь голова обласної ради Іван Момот, його заступник Володимир Марченко, заступник голови облдерж-адміністрації Володимир Замикула.  
Як повідомив начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в області Ігор Піддубний, рішенням обласної ради в 2010 році визначено фінансування природоохоронних заходів із фонду охорони навколишнього природного середовища області на понад 25 мільйонів гривень. Станом на 1 груд-ня фактично профінансовано лише 6 мільйонів 117 тисяч гривень.
Депутати проаналізували інформацію головних розпорядників коштів фонду в 2010 році.  Голова обласної ради Іван Момот звернув увагу на посилення відповідальності керівників за вчасне та ефективне використання фінансових ресурсів, забезпечення оперативної інформації про хід природоохоронних робіт. Володимир Марченко висловив думку про першочергове спрямування коштів фонду на вирішення екологічних проблем об'єктів, які належать до спільної власності територіальних громад області.
Основну причину несвоєчасного використання екологічних коштів голова комісії Тетяна Корост вбачає у недосконалій системі тендерних процедур.

Прес-служба обласної ради
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.