Виконавча влада. Колегії

Начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень, проаналізувавши підсумки роботи АПК області в 2010 році, зазначив, що виробництво валової продукції у порівнянні з показниками минулого року дещо знизилося і в рослинництві (через несприятливі погодні умови), і в тваринництві (за рахунок господарств населення). Однак здобуток Полтавщини виявився одним із найвагоміших у державі: за валом зерна наша область – третя, за поголів’ям ВРХ та корів і виробництвом молока у сільгосппідприємствах – перша. Зростає свинопоголів’я, збільшується реалізація худоби та птиці, більше вироблено яєць. Завданням на 2011 рік відповідно до обласної програми економічних реформ визначено нарощення обсягів виробництва продукції. Передусім – за рахунок збереження структури посівних площ, недопущення надмірних посівів соняшнику, впровадження нових технологій, дотримання необхідного рівня внесення мінеральних добрив і засобів захисту рослин, оновлення матеріально-технічної бази.
Непростим був рік, що минає, і для працівників системи цивільного захисту. Їм довелося ліквідовувати снігові замети, запобігати негативним наслідкам льодоходу взимку і пожежам у лісах влітку, в літню спеку контролювати місця масового відпочинку людей на воді, гасити пожежі на торф’яниках. Внаслідок такої посиленої уваги і професійних дій, попри ускладнені погодні умови, трапилося менше надзвичайних ситуацій і подій, менше загинуло людей. Відповідні дані навів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення  від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайло Андрусенко, доповідаючи про підсумки роботи системи цивільного захисту в 2010 році та визначення основних завдань на 2011 рік. Михайло Андрусенко наголосив, що особливу увагу слід приділити формуванню у бюджетах усіх рівнів резервних фондів, які використовуються для ліквідації надзвичайних ситуацій і запобігання їх виникненню.
Начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця доповів про стан свободи слова в області. Він проаналізував ситуацію на інформаційному просторі області, зокрема наголосив, що облдержадміністрація реалізує заходи, які сприяють свободі слова та інформуванню громадськості про життя регіону та роботу виконавчих органів влади. Водночас не допускається втручання органів влади у редакційну політику ЗМІ. Жодного офіційного звернення щодо утисків свободи слова немає, зауважив Микола Перепелиця.
Учасники колегії розглянули також питання про умови проживання підопічних у будинках-інтернатах системи соціального захисту області (доповідала начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко), про стан житлового будівництва, забезпечення територій містобудівною документацією та дотримання чинного законодавства у сфері містобудування (доповідав начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Юрій Петрук).
Крім того, було обговорено проект обласної програми економічних реформ на 2010 – 2014 роки “Успішна Полтавщина, заможна територіальна громада. Будуємо разом”, розроблений обласним комітетом економічних реформ. Програма має стати невід’ємною складовою національної програми економічних реформ. Як підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, головними цілями програми визначено створення конкурентоспроможної економіки на основі інноваційно-інвестиційної моделі розвитку,  формування передумов для підвищення стандартів життя. Ці пріоритети передбачають динамічний розвиток базових галузей виробництва – промисловості, сільського господарства, будівництва, а також розвиток житлово-комунального господарства і модернізацію транспортної інфраструктури, активізацію інвестиційної діяльності, формування ефективного фінансового сектора. Прийнято рішення передати проект програми в обласну раду для розгляду на сесії.
З усіх обговорюваних питань прийнято відповідні рішення.

Людмила САМОЙЛОВА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.