Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– У першу чергу – результативної роботи по забезпеченню умов для життєдіяльності громади, вирішення конкретних справ, системної роботи всіх гілок влади на  місцях.
Люди прагнуть покращення свого життєвого рівня, забезпечення новими робочими місцями, послугами соціальних галузей, сподіваються на позитивні зміни та стабільність у суспільстві.
У цьому і є пріоритети діяльності органів місцевого само-врядування.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Нагальними справами зокрема є продовження реконструкції районного Будинку культури, системна підготовка до відзначення 200-річчя з дня народження нашого земляка Євгена Гребінки. Не менш важливим питанням є прийняття районного бюджету. Ми співпрацюємо в цьому напрямку з районною державною адміністрацією та міською, сільськими радами, керівниками галузевих підрозділів. Спільно визначаємо пріоритети, що дадуть змогу ефективно використати ресурси для покращення життя мешканців району.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Пріоритетами діяльності районної ради є програмні засади соціально-економічного розвитку району. В цьому напрямі є досягнення, але є й проблеми, зокрема виконання районних програм щодо газифікації, забезпечення питною водою, інвестиційного розвитку.
Наш район має привабливу інфраструктуру, розгалужену транспортну систему, земельні ділянки під промислове будівництво. Тож великі надії покладаємо на будівництво заводу "Марс Україна" в селі Жовтневе Ульяновської сільської ради.
Значну увагу приділяли й будемо приділяти розвитку галузей освіти, охорони здоров'я, культури, соціального захисту, фізкультури і спорту в районі.
Системне вирішення нагальних проблем громади завжди буде основою діяльності депутатського корпусу районної ради.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?  
– Співпраця органів місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях є запорукою стабільного розвитку громади, авторитету посадових осіб серед населення. Впевнений, що вони базуватимуться на конструктивних засадах, будуть діловими і професійними. Іншого шляху не існує, лише співпраця та партнерство дадуть поштовх для вирішення проблем соціально-економічного розвитку регіону.

Вікторія БЕЗДУДНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.