Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування?
– Насамперед забезпечення соціальної стабільності, умілого спрямування місцевої ініціативи для збалансованого економічного і соціального розвитку територій. Прийняття виважених рішень, які приносили б користь громаді, сприяли наповненню місцевих бюджетів, належному й ефективному утриманню об'єктів соціальної сфери.
Сподіваюся, що діяльність депутатів районної ради буде  конкретною, організованою, позбавленою політичних при-страстей і амбіцій, направленою  на  підвищення життєвого рівня  мешканців району.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Перш за все – питаннями успішного завершення бюджетного року та прийняття якісного бюджету на 2011 рік. Проводяться вивчення та аналіз стану справ у кожній територіальній громаді, визначаються шляхи вирішення проблем. Працюємо над програмою соціально-економічного розвитку району й обов'язково з урахуванням пропозицій територіальних громад. Хочу підкреслити, що для виконання зазначеної програми будемо залучати кошти не лише з районного, а, по можливості, з обласного та Державного бюджетів.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Вважаю, що результат досягається за умови, коли завдання – відомі, шляхи і механізми їх досягнення – визначені, а практична робота – чітко організована і має системний та комплексний підхід.
Тому одним із завдань рад на сьогодні й на перспективу є досягнення збалансованості між фінансовими можливостями територіальних громад та їхніми потребами.  
Не менш важливим завданням є необхідність зосередитися на вирішенні найбільш значимих проблем територіальних громад: на ремонті будинків культури, освітленні вулиць, утриманні сільських доріг.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати з райдержадміністрацією?
– Як голова районної ради проводитиму курс на плідну, тісну, партнерську співпрацю з районною державною адміністрацією. Тільки згуртованістю навколо спільної мети можна досягти реальних результатів.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.