Виконавча влада

“Ви пам’ятаєте, яким було це приміщення три роки тому? – звернувся до загалу в.о. головного лікаря райлікарні Микола Полтавський. – І помилуйтеся, яке воно зараз!” А ще він нагадав, що реконструкція дитячої і жіночої консультацій райполіклініки у Центр матері та дитини тривала непросто – свого часу вона взагалі призупинилася. Але цього року Олександр Удовіченко особисто домігся у Києві субвенції з Держбюджету в сумі
1 мільйон 40 тисяч гривень на завершення реконструкції. І тепер новий Центр матері та дитини по праву стане гордістю міста та району. В ньому створені якнайкращі умови для обстеження та лікування дітей і мам.
Олександр Удовіченко наголосив, що відкриття у Карлівці Центру матері та дитини – результат спільних зусиль і районної, і обласної влади, адже розвиток галузі охорони здоров’я є одним із пріоритетів. І така модернізація триватиме крок за кроком до досягнення поставленої мети – медичні послуги мають стати якіснішими.
– Карлівський район займає перші позиції у загальнообласному рейтингу, підкреслив Олександр Удовіченко. – Але ще багато потрібно робити і надалі для розвитку Карлівки та району. І я переконаний, що нинішньому керівництву для цього цілком до снаги й інвестиції залучати, й здійснювати інші поступальні дії на шляху розвитку.
Голова облдержадміністрації передав вітання з цією приємною для карлівчан подією та наступаючими Новорічно-Різдвяними святами від Президента України Віктора Януковича. А ще від облдержадміністрації та обласного управління охорони здоров’я вручив Центру матері та дитини сучасний апарат ультразвукового обстеження вартістю 550 тисяч гривень.
Дякуючи Олександру Удовіченку за допомогу в завершенні реконструкції, в яку за 3 роки було вкладено загалом 4 мільйони 720 тисяч гривень, голова районної ради Петро Світлик зазначив, що з цієї суми 421 тисяча – це співфінансування з райбюджету.
Голова райдержадміністрації Олексій Кобченко наголосив, що за останні півроку райлікарні передано автомобіль “швидкої допомоги”, тут було проведено ремонти під’їзних шляхів та 4 палат для ветеранів, котрі забезпечили меблями, побутовою технікою. А Центру матері та дитини з нагоди відкриття закладу РДА і райрада підготували додаткові подарунки – два набори м’яких меблів та кольоровий принтер.
Міський голова Карлівки Влодимир Слєпцов підкреслив, що Центр матері та дитини – найкращий подарунок до свят мешканцям міста і району. Такі справи – найголовніше, що має робити влада для дітей.
І ось найурочистіша мить: почесні гості перерізають символічну стрічку і запрошують присутніх разом із ними оглянути приміщення Центру матері та дитини. Приємні враження справили євроремонт, нові меблі, світильники, сучасне медичне обладнання та апаратура, просторі й світлі кабінети, хол із м’якими меблями та плазмовим телевізором, кімната для відпочинку мам із малюками… Раніше карлівчани про такий медичний заклад і мріяти не могли. Але, як відомо, перед Новим роком збуваються найзаповітніші мрії та бажання.
***
Передноворічний сюрприз чекав і на учнівський та педагогічний колективи Голобородьківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, біля центрального входу до якої з’явився новенький шкільний автобус.
Звертаючись до учасників урочистої лінійки та почесних гостей, начальник відділу освіти райдержадміністрації Людмила Слєпцова розповіла, що цей шкільний автобус надійшов у район за державною програмою “Рівний доступ до якісної освіти”. А вже на місці попередньо визначилися, що його має отримати саме Голобородьківська ЗОШ. Адже зі 120 учнів школи 85 дітей (а це понад 70%!) потребують підвезення до навчального закладу з населених пунктів, що належать до Голобородьківської сільської ради, – Михайлівського і Тагамлицького.
Голобородьківських учителів, школярів та їхніх батьків тепло привітав із цією приємною подією голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.
Учні, їхні батьки та вчителі щиро подякували керівникам за те, що збулася їхня мрія – мати власний шкільний автобус. А після цього почесних гостей запросили здійснити разом із кращими учнями школи першу поїздку на новенькому автобусі.

Сергій СТЕЦЕНКО
Журналіст
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.