Місцеве самоврядування

– Чого, на Вашу думку, люди очікують від новообраних органів місцевого самоврядування? 
 – Вибори закінчилися. Починається найскладніший та найвідповідальніший етап – щоденна копітка робота з виконання передвиборних програм. Я завжди вважав, що в кожній роботі на першому місці повинна стояти людина.
Народ очікує від новообраної представницької влади змін і сподівається, що вона спроможна забезпечити поліпшення їхнього життя. Люди хочуть вірити, що їх нарешті почують і виконають обіцяне, відчути, що влада є відкритою для кожного.
– Якими невідкладними проблемами Ви зайнялися одразу після обрання на посаду?
– Першочерговим своїм завданням, як голови ради, бачу згуртування усіх політичних сил, представлених у райраді, навколо вирішення соціально-економічних проблем Кобеляцького району. Перші кроки вже зроблено – досягнуто згоди і взаєморозуміння при формуванні робочих органів ради.
– Які пріоритети визначили на перспективу?
– Переконаний, що органи місцевого самоврядування повинні активніше вникати в життя району, цікавитися життям сільських громад не на відстані, а безпосередньо зустрічатися з людьми, вивчати місцеві проблеми, допомагати їх вирішувати. Звичайно, щоб втілити в життя задумане, потрібні кошти. Тож у нинішній непростій економічній ситуації перед органами місцевого самоврядування та виконавчої влади постає завдання пошуку шляхів для додаткового надходження коштів до місцевих бюджетів.
 Важливо пам’ятати ще дві речі. По-перше, щоб прийняті радою рішення ефективно запрацювали, необхідно організувати їх виконання. По-друге, дуже важливим є контроль за виконанням рішень ради і тісна співпраця з райдержадміністрацією. Бо саме це є надійним підгрунтям для виконання завдань щодо розвитку економіки, соціального захисту, духовності.
– Як особисто Ви і рада плануєте співпрацювати із райдержадміністрацією?
– Повноваження районної ради, районної державної адміністрації та їхні взаємовідносини чітко визначені Конституцією України, законами “Про місцеве самоврядування в Україні” та “Про місцеві державні адміністрації”. Тому не може бути, щоб посадові особи місцевого самоврядування та виконавчої влади діяли так чи інакше. Вони повинні діяти відповідно до закону. Я переконаний, що саме на такому принципі грунтуватиметься співпраця ради і держадміністрації. Тим більше, що на місцеві вибори ми йшли однією командою. Голова райдержадміністрації Анатолій Таранушич та його заступник Михайло Рудич обрані депутатами районної ради. Тому ми не будемо ділити повноваження, а виконуватимемо зобов’язання перед людьми.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.