Полтавська марка

Основним завданням Веселоподільської дослідно-селекційної станції Семенівського району є насінництво цукрових буряків, а також зернових та круп’яних культур і багаторічних трав. Тут вивели п’ять сортів гібридів цукрових буряків, два сорти пшениці, сім сортів проса, проводять випробовування близько 800 гібридів цукрових буряків із тим, щоб дати належні рекомендації аграріям. Займаються на дослідно-селекційній станції і тваринництвом, зокрема утримують племінне стадо ВРХ.  
Під керівництвом директора, кандидата технічних наук Олега Мороза на Веселоподільській станції трудяться 220 працівників, 50 із яких є науковими співробітниками. У лабораторії зернових культур досліджують, як приживаються різні сорти пшениці, проса і багаторічних трав у нашій зоні. У лабораторії захисту рослин проводять випробовування усіх нових гербіцидів і фунгіцидів, що з’являються на ринку.
– У нас є дослідні ділянки, на які вже близько сорока років ми не вносимо жодних добрив, не оремо землю, – говорить Олег Мороз. – Спостерігаючи за культурами, що там ростуть, ми дійшли висновку, що наша земля може давати нормальні врожаї і без добрив. Ми отримуємо 280–310 ц/га цукрових буряків за умови, що є волога.
Нині науковці дослідно-селекційної станції працюють із білоруськими колегами над виведенням нового гібриду цукрового буряку – “Ворскла”.

Тетяна ГЛУШКО
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.