12 грудня – День благодійництва

– Ремонт був потрібний не лише для покращення умов: сприятлива атмосфера заспокоює, допомагає хворим видужувати. Ми зробили все для того, щоб людина, яка прийшла до медичного закладу, мала належні умови для лікування, – сказав під час відкриття палати Володимир Замула.
Нині оновлена палата – це ошатна й затишна одномісна кімната з умовами підвищеної комфортності для пацієнтів. Завдяки ремонту, що тривав від серпня до листопада цього року, тут створено особливу атмосферу. У палаті встановили металопластикові вікна, замінили радіатори опалення, обладнали санвузол, душову кабіну. Придбали нову сантехніку, електричний бойлер для підігріву води, облицювали сучасною кахельною плиткою, замінили двері. Встановили кондиціонер, плазмовий телевізор, нові сучасні меблі, до послуг пацієнтів – холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник. Подбали й про духовне. У палаті є ікона Пантелеймона Цілителя, якому моляться про зцілення душі і тіла.
– Побачивши плачевний стан відділення, Володимир Замула сам запропонував нам допомогу.  В першу чергу він надав кошти на заміну в лікарні системи опалення, каналізаційних та водяних стояків, – розповіла головний лікар Новосанжарської ЦРЛ Ольга Гиря. – А в ремонт палати Володимир Іванович вклав не лише матеріальні кошти, а й добре серце, душу та власні дизайнерські здібності. Нині тут панує позитивна енергетика, яка допомагатиме лікувати наших хворих. Можна без перебільшення сказати, що, перебуваючи в оновленій палаті, пацієнти почуватимуться, як удома.
У скрутний економічний період районна влада поставила завдання створити належні умови для перебування хворих у лікарні. Зрозуміло, що районний бюджет не в змозі витримувати такі навантаження. Тому вирішили об’єднати зусилля, залучивши меценатів, сільськогосподарські та промислові підприємства, організації, установи до проведення ремонтів.
– Нещодавно ми відкрили нове інфекційне відділення на 15 ліжок, – продовжує Ольга Гиря. – Об’єм виконаних робіт досить значний, і для цього використані великі кошти – понад 300 тисяч гривень. Утім, економія від його переведення зі старого окремого приміщення складе майже 240 тисяч гривень на рік. Завдяки спонсорській допомозі СП “Полтавська газонафтова компанія” побудували хлораторну.
Директор ТОВ ім. Шевченка Володимир Замула урочисто передав ключ від оновленої палати головному лікарю Новосанжарської ЦРЛ Ользі Гирі. Водночас він побажав, щоб хворих у лікарні було якомога менше.
Варто згадати й інших благодійників, за рахунок яких у лікарні вже відремонтовані палати: в неврологічному відділенні – народний депутат України від Партії регіонів Олексій Лелюк та директор ПП “Лавіта” Віктор Клюшник; в оперблоці – приватний підприємець Ірина Муха; у терапевтичному відділенні – директор агрофірми “Перше травня” Михайло Носенко та голова фермерського господарства “Козубівське” Михайло Васюта. Всі, хто долучився до цієї доброї справи, може гордитися причетністю до неї.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.