3 грудня – Міжнародний день інвалідів

Тут ветерани з усієї області проходять повний курс лікування, реабілітаційний період та мають змогу спілкуватися між собою за інтересами.
– У цей ювілейний рік, коли в Україні відзначалася 65-та річниця Великої Перемоги і який також був проголошений Роком ветерана Великої Вітчизняної війни, турбота про колишніх захисників Батьківщини з боку обласної влади особлива, – розповідає начальник обласного клінічного госпіталю для інвалідів війни Сергій Голубєв. – Завдяки підтримці обласної ради й облдержадміністрації нам вдалося провести ремонтні роботи, створити більш комфортні умови для перебування у госпіталі інвалідів та ветеранів війни. Закупили також нове медичне обладнання. В цілому за цей рік на оновлення матеріально-технічної бази госпіталю з обласного бюджету було виділено близько 1 мільйона 300 тисяч гривень. Залучали позабюджетні та спонсорські кошти. Зокрема, будучи ще лідером громадського об’єднання “Наш дім – Полтава”, значну допомогу надавав нинішній міський голова Полтави Олександр Мамай, а також допомагала меблева фірма “Сільф”.
Інваліди Великої Вітчизняної війни – пріоритетна категорія пацієнтів госпіталю. Також згідно з чинним законодавством лікуватися у госпіталі мають право учасники бойових дій, учасники війни та особи, прирівняні до них за пільгами, інваліди з числа дітей війни та інші категорії громадян.
Госпіталь розрахований на 210 ліжок. Тут функціонують чотири клінічних відділення – кардіологічне, неврологічне, хірургічне та гастроентерологічне. Крім того, є поліклінічне відділення, розраховане на 34,5 тисячі відвідувань на рік. Робити додаткові обстеження та консультувати пацієнтів госпіталю допомагають фахівці обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського й інших обласних лікувально-профілактичних закладів.
Цього року в палатах госпіталю повністю замінені всі ліжка та інші меблі, в кожній встановлено телевізор і холодильник. Все лікування тут надається безкоштовно, пацієнти стовідсотково забезпечуються медикаментами і п’ятиразовим дієтичним харчуванням.
– У нашому закладі надається планова медична допомога. Перш ніж потрапити до госпіталю, ветерани проходять комплексний огляд, госпіталізуються до нас за путівками, – продовжує Сергій Голубєв. – Загальна кількість потенційних пацієнтів госпіталю наближається до 85 тисяч чоловік. За рік курс лікування проходять близько
4 тисяч пацієнтів. Здебільшого це люди поважного віку. Тож ми проводимо комплексне лікування з урахуванням усіх супутніх захворювань.
В обласному клінічному госпіталі для інвалідів війни функціонують клініко-діагностична лабораторія, фізіотерапевтичні кабінети, кабінети лікувальної фізкультури, функціональної діагностики, масажу, лазерної терапії, ультразвукових досліджень, рентгенкабінет, інгаляторій… Втім, ветерани тут не лише отримують хороше лікування, а й оточені турботою, увагою медичного персоналу. Лікування в госпіталі ефективне, кажуть його пацієнти.

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.