Полтава і полтавці

Депутат Любов Шайдур оголосила про створення у міській раді фракції із п’яти депутатів від ВО “Батьківщина”.
Для забезпечення стабільної роботи комунальних підприємств Полтави у зимовий період збільшено асигнування управлінню ЖКГ на 400 тисяч гривень шляхом перерозподілу резервного фонду.
Заступник міського голови Дмитро Трихна доповів про невідповідність законодавству двох рішень депутатів міськради попереднього скликання і наявність протестів прокурора міста щодо них. Депутати, зокрема, задовольнили протест прокурора Полтави на рішення позачергової п’ятдесят восьмої сесії міської ради п’ятого скликання “Про передачу земельних ділянок громадянам та надання у користування земельних ділянок на вулиці Журавлиній обслуговуючому кооперативу “Юрівка”. Це рішення було скасоване. Новообрані депутати підтримали протест прокурора міста і щодо відповідного рішення позачергової тридцять п’ятої сесії міської ради п’ятого скликання у частині надання в користування для забудови ПП “Полтава-2008” земельної ділянки на вул. Шевченка, 58-а, площею 0,2782 га для будівництва торговельного центру. Нині на цій ділянці діє ринок “Книжкове джерело”.
– Землю брали під будівництво торговельного центру, але залили асфальтом і здали суборендарям. Кожний із підприємців, який там працює, сплачує від 90 до 220 гривень на місяць за квадратний метр павільйону, – наголосив Олександр Мамай. – Ринок там залишиться, але буде переведений у комунальну власність міста, і підприємці платитимуть за оренду на 20 відсотків менше.

Дієвою допомогою підприємцям міський голова назвав на післясесійній прес-конференції перспективу передачі в комунальну власність і ринку “Мотель”. У планах – зробити більшість ринків комунальними, де послуги були б дешевшими, і сплачені підприємцями кошти надходили до міської казни.

Міський голова зазначив, що в Полтаві має бути створений банк землі, й ділянки отримуватимуть лише ті люди, які потребують житла і в змозі його збудувати. Відповідаючи на запитання журналістів про ставлення до існуючих в обласному центрі й встановлення нових пам’ятників, Олександр Мамай сказав, що не є істориком, тому йому важко давати аргументовану оцінку різним діячам минулого.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.